Đoković tudi pod novimi pogoji ne bo smel v ZDA

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković tudi po uvedbi novih pogojev za preprečevanje okužb z novim koronavirusom ne bo smel vstopiti v Združene države Amerike, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Za prvega igralca sveta bi to pomenilo, da bi moral konec poletja izpustiti turnirje na trdi podlagi ter na odprtem prvenstvu ZDA.

Od nedelje bodo morali vsi potniki v ZDA predložiti negativni test na novi koronavirus, kar pa tujcem za vstop v ZDA ne bo zadoščalo. Ti bodo morali po pisanju New York Times še naprej predložiti tudi dokazilo o cepljenju.

To pomeni, da necepljeni Đoković ne bi smel nastopiti na turnirju serije masters v Cincinnatiju ter na zadnjem turnirju velike četverice, piše Tanjug, ki pa dodaja, da bi se lahko do začetka OP ZDA, začelo se bo 29. avgusta, pogoji za vstop v državo še spremenili.

Petintridesetletni Beograjčan je moral že v prvem delu izpustiti turnirja serije masters v Indian Wellsu in Miamiju. Poleg tega je po izgonu zaradi odločitve avstralskih oblasti izpustil tudi OP Avstralije v Melbournu na začetku koledarskega leta.

Đoković bo konec meseca začel nastope v Wimbledonu, kjer bo branil lansko zmago. Trenutno je z 20 osvojenimi grand slami na drugem mestu večne lestvice izenačen s Švicarjem Rogerjem Federerjem. Z 22. pa je po zmagi na Rolandu Garrosu nekoliko ušel Španec Rafael Nadal.