Đoković se v vsakem primeru namerava udeležiti Wimbledona

Srbski teniški igralec Novak Đoković je v ponedeljek dejal, da se namerava udeležiti letošnjega Wimbledona, čeprav na turnirju ne bodo delili točk za lestvico ATP. Srb si na sveti travi želi obraniti lanski naslov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Da, nameravam igrati v Wimbledonu,” je po včerajšnji zmagi v prvem krogu Rolanda Garrosa nad Yoshihitom Nishioko dejal Đoković. Petintridesetletnik je dodal, da je prepoved igranja ruskim in beloruskim igralcem napačna odločitev.

Prav zaradi prepovedi teh, na Wimbledonu ne bodo podeljevali točk za lestvici ATP in WTA, kot sta krovni organizaciji sporočili pretekli teden. Če se bo prvi igralec sveta odločil za nastop na sveti travi, bo izgubil 2000 točk.

Đoković je v začetku leta že izgubil 2000 točk, ker takrat ni smel igrati na odprtem prvenstvu Avstralije. “Na osebni ravni sem bil zelo prizadet,” pravi Srb.

“Vesel pa sem, da smo skupaj z igralci in ATP pokazali turnirjem za grand slam, da se bodo ob dogajanju napak, kot je ta v Wimbledonu, poznale posledice,” dodaja 35-letnik, ki meni, da so bile na voljo druge rešitve, ki niso bile tako drastične kot prepoved igranja.