Đoković poziva k večji teži besed igralcev

Prvi igralec sveta Novak Đoković je pozval k večji teži besed teniških igralcev glede pomembnih vprašanj, kot je tudi delitev točk na grand slamu v Wimbledonu. “Ko gre za tako velike odločitve, je glas igralcev premalo slišan,” je dejal Đoković na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, kjer se bo v 3. krogu pomeril s Slovencem Aljažem Bedenetom.

To je eden od razlogov, zakaj je srbski zvezdnik leta 2020 pred OP ZDA ustanovil sindikat igralcev PTPA. Težava je v tem, da sindikata PTPA še niso uradno sprejele druge organizacije na teniški sceni.

“Ne sedimo za pogajalsko mizo, kjer bi morali biti, ker nas niso priznali ne organizatorji turnirjev za grand slam ne kdo drug,” je potožil Đoković. Namesto tega se Združenji ATP in WTA posvetujeta s svetoma igralcev v okviru teh dveh organizacij, vendar zaradi njihove strukture znotraj ATP in WTA interesi igralcev niso 100-odstotno zastopani.

Teniška scena se trenutno ukvarja z vprašanjem podeljevanja točk za svetovni lestvici na travnati podlagi v Wimbledonu (od 27. junija do 10. julija).

Združenji ATP in WTA sta se prejšnji petek odločili, da v Wimbledonu letos ne bosta podelili točk svetovne lestvice. Razlog za to je izključitev igralcev iz Rusije in Belorusije zaradi ruske agresije proti Ukrajini. Zaradi tega so nekateri igralci že dejali, da bodo letos morda izpustili Wimbledon.