Đoković potrdil, Nadal odpovedal nastop v Davisovem pokalu

Teniški zvezdnik Novak Đoković je potrdil igranje za srbsko reprezentanco v septembrskem skupinskem delu Davisovega pokala, medtem ko je Rafael Nadal odpovedal nastop za Španijo, poročajo tuje tiskovne agencije, med njimi srbski Tanjug in francoska AFP.

Srbski kapetan Viktor Troicki je danes objavil spisek igralcev za nastope v skupini B, med njimi pa je tudi Đoković. Zmagovalec letošnjega Wimbledona, skupno pa 21 turnirjev za grand slam sicer zaradi pravil v zvezi z novim koronavirusom v ZDA še naprej čaka na dovoljenje za nastop na zadnjem turnirju velike četverice v New Yorku. Ta se bo začel 29. avgusta.

V srbski reprezentanci bodo poleg 35-letnega Beograjčana igrali še Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere in Dušan Lajović. V prvem delu tekmovanja jih v Valencii v skupini B čaka nastop proti Kanadi, Južni Koreji in Španiji.

V izbrani vrsti slednje ne bo Nadala, ki se ta teden po poškodbi trebušne mišice vrača na igrišča na mastersu v Cincinnatiju. Zmagovalec 22 turnirjev velike četverice bo mesto prepustil ostalim in se osredotočil zgolj na nastop na OP ZDA. V španski ekipi bo prvi zvezdnik Carlos Alcaraz.

Nastop v Hamburgu v skupini C je že pred časom potrdil Nemec Alexander Zverev, danes pa je še uradno pristal na spisku kapetana selektorja Michaela Kohlmanna.

Letošnja izdaja tekmovanja bo razdeljena na dva dela. Prvi s po štirimi ekipami v vsaki skupini bo med 13. in 18. septembrom. V Bologni bodo v skupini A igrale reprezentance Hrvaške, Italije, Argentine in Švedske, v Hamburgu bodo poleg Nemčije dejavne še Francija, Belgija in Avstralija, v Glasgowu pa v okviru skupine D še ZDA, Velika Britanija, Kazahstan in Nizozemska.

Zaključni del, na katerega se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine, bo potekal na izpadanje, na sporedu pa bo v Malagi med 22. in 27. novembrom.