Đoković pogreša mir na treningih, Alcaraz povsem miren

Rekorder po številu osvojenih teniških grand slamov Novak Đoković se je pritožil nad pomanjkanjem miru med pripravami v odločilnem delu turnirja v Wimbledonu. “Okoliščine so takšne, da nimamo skoraj nobene zasebnosti, čeprav bi si včasih to želel,” je dejal Đoković za srbske novinarje. Med treningom naj bi vohunil tudi njegov največji tekmec.

“Če bi imel vsaj malo miru, bi mi to dalo priložnost, da kakšen udarec, potezo preizkusim na treningu in tudi malo bolj jasno komuniciram s svojo ekipo,” je obkrožen s srbskimi novinarji povedal branilec naslova.

“Tako pa nikoli nisi zares sproščen, vedno si nekako pozoren, kdo vse te spremlja,” je o razmerah na poligonih za trening dejal Đoković.

“Vsi te gledajo čez ramo, da vidijo, kaj se dogaja in na čem delaš,” je odvrnil Đoković na vprašanje, da je njegov trening spremljala tudi trenerska ekipa španskega tekmeca Carlosa Alcaraza, številke 1 na svetu.

Oče prvega igralca sveta, ki je Đokovićev največji tekmec za naslov v Wimbledonu, naj bi tudi posnel dele Đokovićevih treningov.

Alcaraz se je na vprašanje odzval povsem mirno, poroča nemška tiskovna agencija dpa. “Mogoče je res kaj posnel, ne vem. Moj oče je velik ljubitelj tenisa. Mislim, da pride sem ob 11. uri in odide ob 22. uri. Ogleda si tekme in treninge vseh igralcev.”

Alcaraz pa v tem zase ne vidi nobene prednosti pred morebitnim finalom proti Đokoviću. “Toliko videoposnetkov Đokovića, ki jih je na voljo na spletu in drugih platformah … Mislim, da to zame ni velika prednost.”

Pred morebitnim sanjskim finalom morata oba prej še zmagati v polfinalu. Đoković se bo danes pomeril z Italijanom Jannikom Sinnerjem ob 14.30, nato dvoboj čaka še Alcaraz, ki bo lopar prekrižal z Rusom Danilom Medvedjevom.