Đoković po zaostanku 0:2 v polfinalu Wimbledona (krajše)

Srb Novak Đoković je prvi polfinalist Wimbledona. Proti dvajsetletnemu Italijanu Janniku Sinnerju je nadoknadil zaostanek 0:2 v nizih in po treh urah in 35 minutah igre slavil s 5:7, 2:6, 6:3, 6:2 in 6:2.

Srb se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Britancem Cameronom Norriejem in Belgijcem Davidom Goffinom.

Za šestkratnega zmagovalca Wimbledona bo to enajsti nastop v polfinalu najprestižnejšega travnatega turnirja in 43. polfinale na turnirjih za grand slam. Hkrati je bila to njegova šestindvajseta zaporedna zmaga v Wimbledonu, s katero je ohranil upanje na ubranitev lovorike.

Znana je tudi prva polfinalistka. To je 34-letna mama dveh otrok in 103. igralka na svetu Nemka Tatjana Maria, ki je v četrtfinalu premagala rojakinjo Jule Niemeier s 4:6, 6:2 in 7:5.

V polfinalu jo čaka boljša iz obračuna Ons Jabeur (Tunizija) – Maria Bouzkova (Češka).

Maria se je prvič uvrstila v polfinala turnirja za grand slam. Pred tem je v petintridesetih nastopih na največjih turnirjih le enkrat prišla dlje od 2. kroga. Najboljši rezultat na grand slamih je zabeležila prav v Wimbledonu; 2015 je igrala v tretjem krogu.

“To je noro. Pred dobrim letom sem rodila drugo hčerko … Izjemno je, da me lahko obe spremljata tukaj v Wimbledonu,” je dejala Maria po zmagi.

S tem je postala šele šesta polfinalistka Wimbledona po dopolnjenem 34. rojstnem dnevu. Pred njo je to uspelo Venus Williams, Sereni Williams, Martini Navratilovi, Chris Evert in Bille Jean King.

Uspešno je svoj drugi nastop v mladinski konkurenci Wimbledona opravil 18-letni Bor Artnak. Kot štirinajsti nosilec je s 6:2, 3:6 in 7:5 premagal Američana Alexandra Frusina, za mesto v četrtfinalu pa se bo pomeril s Špancem Pedrom Rodenasom.