Đoković ob povratku do težko prigarane zmage

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je po 51 dneh oziroma po porazu v finalu odprtega prvenstva ZDA vrnil na igrišča in na zadnjem mastersu sezone zabeležil zmago v drugem krogu proti Madžaru Martonu Fucsovicsu s 6:2, 4:6, 6:3.

Najboljši tenisač lestvice ATP se je na igrišču potil natanko dve uri, imel pa je precej težav z 29-letnikom iz Nyiregyhaze, ki je po edinem brejku v drugem nizu prišel do izenačenja na 1:1. Štiriintridesetletni Beograjčan vseeno ni dovolil presenečenja, zabeležil pa je 45. zmago v sezoni ob šestih porazih.

Zadnjega od teh je Srb vpisal v finalu OP ZDA, ko je skušal priti do koledarskega grand slama, ki mu ga je takrat preprečil Rus Danil Medvedjev, v Parizu sicer drugi nosilec.

Medtem ko 25-letnega Rusa dvoboj drugega kroga v sredo proti Belorusu Ilji Ivaški še čaka, se bo Đokovič v tretjem krogu pomeril z boljšim iz francoskega dvoboja med Gaelom Monfilsom in Adrianom Mannarinom.

Đokovič bi si lahko že v Parizu zagotovil naziv številke ena ob koncu sezone. To bi mu uspelo sedmič, kar bi bil nov rekord. S šestimi si za zdaj na vrhu te lestvice najboljši položaj deli z Američanom Petom Samprasom. Za rekord bi mu ne glede na dosežek Medvedjeva zadostovala osvojena lovorika v Parizu.