Đoković ne obžaluje odločitve o cepljenju, čestital tudi Alcarazu

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v pogovoru za ameriško medijsko hišo CNN čestital Špancu Carlosu Alcarazu za vrnitev na prvo mesto lestvice ATP. Srbski zvezdnik obenem ne obžaluje odločitve, da se v času pandemije ni cepil proti novemu koronavirusu, zaradi česar je moral izpustiti številne turnirje.

Nazadnje je zaradi pravil vstopa v ZDA za tuje državljane od daleč spremljal masters v kalifornijskem Indian Wellsu, podobno bo od danes naprej, ko se bo začel glavni del turnirja v Miamiju na Floridi.

Z zmago Alcaraza v Kaliforniji je tudi izgubil mesto na vrhu računalniške lestvice ATP, vseeno pa odločitve glede cepilnega statusa ne obžaluje.

“Ničesar ne obžalujem. Skozi življenje sem se naučil, da te obžalovanja le zavirajo in ne spustijo iz preteklosti. Tega si ne želim. Tudi preveč v prihodnost ne bi zrl. Želim živeti v sedanjosti in delovati za boljšo prihodnost,” je v pogovoru za CNN povedal 35-letni Beograjčan.

Na igrišča se bo 22-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam vrnil v Monte Carlu na prvem peščenem mastersu sezone, ki bo na sporedu med 9. in 16. aprilom. Ali bo tam nastopil kot številka ena moškega tenisa, je odvisno od nastopa Alcaraza v Miamiju.

Če bo Španec tam ubranil lanski naslov, bo ostal na vrhu, sicer pa se bo srbski zvezdnik po dveh tednih vrnil na čelo lestvice ATP.

“Alcarazu lahko le čestitam. Popolnoma si zasluži vrnitev na prvo mesto lestvice,” je dodal Đoković, ki je bil sicer razočaran, ker ta mesec ne more igrati v ZDA, a je bila to zavestna odločitev.

“To je bila moja odločitev in vedel sem, da bi lahko ostal brez nastopov v ZDA. To so trenutna pravila in upam, da bo za drugi del sezone in odprto prvenstvo ZDA drugače. Turnir v New Yorku je zame najpomembnejši na ameriških tleh,” je ocenil Srb.

Kljub prepovedi nastopov, da na mastersih v Indian Wellsu, Miamiju in v Kanadi ni nastopil vse od leta 2019, njegovo navdušenje nad tenisom ni upadlo.

“Ravno nasprotno. Sem tako navdušen kot vselej, motiviran, da se dokažem v tem športu, ampak tudi v projektih zunaj igrišč z družino in fundacijo. Ostati zvest samemu sebi in svojim prepričanjem, je zame na prvem mestu,” je še dodal Đoković.

Turnir v Miamiju bo sicer trajal vse do 2. aprila.