Đoković čaka na uradne informacije, Medvedjev skrivnosten glede nastopa v Melbournu

Srb Novak Đoković in Rus Danil Medvedjev predstavnikom medijev na spletni tiskovni konferenci nista dala odgovora na vprašanje, ali bosta nastopila na odprtem prvenstvu Avstralije. Tam bodo lahko po doslej znanih podatkih nastopili le cepljeni športniki, Beograjčan in Moskovčan pa pred zadnjim mastersom sezone cepilnega statusa nista razkrila.

Đoković je v pogovoru s sedmo silo dejal, da bo počakal na uradne informacije iz Avstralije. “O nastopu v Melbournu se bom odločil, ko bom prejel uradno stališče avstralske teniške zveze. Trenutno nimamo uradnih poročil. Dokler se to ne spremeni, o tej temi ne bom več govoril, saj ne želim biti del pogovorov o vseh teh če-jih,” je dejal 34-letni Beograjčan, kot petkratnega zmagovalca mastersa v Parizu citira francoska tiskovna agencija AFP.

“Ko bodo znane uradne informacije, se bom po svoji vesti odločil, kaj s tem storiti, in se pogovoril z ostalimi igralci. V Avstraliji je trenutno položaj drugačen kot v preostalih delih sveta,” je še dodal Đoković.

Medvedjev je stopil v bran številki ena moškega tenisa in tudi dva meseca in pol pred OP Avstralije ni želel razkriti svojega cepilnega statusa. Đoković namreč ni pristaš cepljenja, Medvedjev pa je v tem primeru podprl svojega tekmeca in dejal, da tudi on ne bo razkrival zdravstvenih podatkov.

“Vedno sem dejal, da mi je všeč Đokovićev odgovor, da želi svoje zdravstvene podatke ali stanje skriti pred javnostjo, ne glede na to, ali gre za poškodbo noge, glave ali česa drugega. Tenis je zares brutalen šport, s tekmecem pa si vedno ena na ena, zato lahko vsaka informacija tehtnico prevesi na njegovo stran,” je medijem dejal drugi igralec sveta in branilec naslova na zadnjem mastersu sezone v Parizu. Ta se bo začel danes z Đokovićem kot prvim in Medvedjevim kot drugim nosilcem.

Lahko pa bi se zgodilo, da bi na OP Avstralije, ki se bo začelo 17. januarja prihodnje leto, tam kot prvi nosilec igral Rus.

“Glejte, zelo rad bi tam igral. Saj se bo hitro videlo, kdo je cepljen. Tisti namreč, ki bo igral v Melbournu. Seveda lahko vedno rečeš, da si poškodovan, kar velikokrat drži. Sam bi rad igral v Avstraliji in to je vse, kar lahko povem. Ne bom vam dejal, ali me boste videli januarja v Avstraliji,” je še dodal Medvedjev.

Premier zvezne države Viktorije v Avstraliji Daniel Andrews je pred dnevi sicer dejal, da necepljeni igralci in igralke kljub različnim napovedim v medijih ne bodo smeli nastopiti na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije, je takrat poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V Avstraliji v zadnjih tednih krožijo številne različne informacije glede nastopa necepljenih igralcev in igralk na prvem grand slamu sezone 2022. Po nekaterih informacijah bi lahko uvedli določene izjeme, pri čemer bi morali necepljeni športniki najprej opraviti 14-dnevno karanteno, če se bo s tem strinjala oblast v zvezni državi, a je to prvi mož Viktorije zanikal.

Andrews je dejal, da to ne bi bilo pošteno do drugih, ki se morajo pravil držati. Ob tem je poudaril, da to velja za vsa velika tekmovanja v Viktoriji, tudi za dirko formule ena meseca aprila v Melbournu.

Po zadnjem poročilu teniških združenj ATP in WTA sta sicer cepljeni okoli dve tretjini igralk in igralcev.