Đoković: Boris Becker in njegova družina lahko vedno računajo name

Nekdanja številka ena moškega tenisa Novak Đoković je po gladki uvrstitvi v drugi krog turnirja za grand slam v Wimbledonu govoril tudi o nekdanjem trenerju Borisu Beckerju, ki prestaja zaporno kazen zaradi finančnih nepravilnosti. Kot je dejal srbski teniški as, Becker in njegova družina lahko vedno računajo nanj.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je zanesljivo uvrstil med 32 najboljših na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. Petintridesetletni Beograjčan je s 6:1, 6:4, 6:2 po natanko dveh urah ugnal Avstralca Thanasija Kokkinakisa.

Dvoboj sta iz lože, ki je bila rezervirana za Đokovićeve goste, spremljala tudi Beckerjeva partnerka Lily de Carvalho ter sin nekdanjega trikratnega zmagovalca Wimbledona Noah Becker.

“Seveda se mi trga srce, ko vidim, kaj se dogaja z njim,” je dejal Đoković. “Lahko si samo predstavljam, kako težko je njegovim družinskim članom. Torej, šlo je za majhno gesto prijateljstva, da jih povabim. On ve, in oni vedo, da se lahko vedno zanesejo name za kakršnokoli podporo ali pomoč, ki jim jo lahko zagotovim,” je dejal Đoković, ki v Wimbledonu lovi sedmo lovoriko na sveti travi ter skupno 21. lovoriko na turnirjih za grand slam v posamični konkurenci.

Becker je bil konec aprila v Londonu obsojen na dve leti in pol zapora. Svojim stečajnim upraviteljem je prikril milijonsko premoženje.

Becker, šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, še vedno velja za najmlajšega zmagovalca Wimbledona, ko je 17-letni rdečelasec iz Leimna leta 1985 prvič zmagal na sveti travi. Đokovića je treniral tri leta od 2013 do konca 2016 ter Srbu pomagal k zmagoslavju na šestih turnirjih za grand slam.

“Noah in njegov mlajši brat Elias bosta v naslednjih dneh prvič, odkar je šel v zapor, obiskala Borisa,” je dodal Đoković.

“Samo poskušam dati podporo ljudem okoli njega, njegovim najbližjim, družinskim članom, saj menim, da je Boris res družinski član, nekdo, ki ga zelo cenim, spoštujem in mi je zanj zelo mar.”