Đoković bo sezono začel sredi februarja v Dubaju

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković bo po poročanju medijev sezono začel februarja v Dubaju. Potem ko zaradi zavračanja cepljenja proti koronavirusu ni dobil dovoljenja za vstop v Avstralijo in igranja na odprtem prvenstvu, iz istega razloga se mu izmika tudi Roloand Garros, je na seznamu igralcev za turnir v Dubaju od 14. do 26. februarja.

Štiriintridesetletni Srb po prisilni vrnitvi domov kaosa okoli nastopa Melbournu za zdaj javno ni komentiral. Ta čas je sicer na seznamu udeležencev turnirja v Združenih arabskih emiratih, vendar danes še manjka uradni zaznamek, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Đoković, ki ni bil cepljen proti covidu-19 in je po lastni izjavi že dvakrat prebolel koronsko bolezen, je moral zapustiti Avstralijo tik pred začetkom prvega grand slama sezone. Prvi igralec sveta ni bil uspešen s pritožbo na prepoved vstopa v državo pred zveznim sodiščem.

V Avstraliji veljajo stroga pravila glede koronavirusa, načeloma je dovoljen vstop v državo le osebam, ki so polno cepljenje. V Združenih arabskih emiratih običajno zadostuje negativen test PCR.