Dober drugi niz Juvanove premalo za novo zmago nad Benčičevo

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan v Sankt Peterburgu ni uspela zabeležiti še pete zmage v petih dneh. V osmini finala jo je ustavila Švicarka Belinda Benčič, ki se je tako Ljubljančanki oddolžila za lanskoletni poraz v Wimbledonu. 

Kaja Juvan je v Sankt Peterburgu pustila dober vtis. (Foto: Sportida)

21-letna slovenska teniška igralka je v Rusiji pustila dober vtis. Zabeležila je kar štiri zmage, s čimer se bo na WTA lestvici s ponedeljkom vrnila med elitno 100-terico. Iz trenutnega 102. mesta se ji obeta skok za 10 mest.

Tudi na tekmi 2. kola glavnega dela turnirja Kaja Juvan ni razočarala. Prvi niz je sicer po zaslugi odlične igre ekspresno hitro z rezultatom 6:1 pripadel Belindi Benčič, razmerje moči pa je bilo zato povsem drugačno v drugem nizu. Takrat je bila Slovenka tista, ki je “udarila” prva in po potrjenem ‘breaku’ povedla s 4:2. 24. igralka sveta se je odlično odzvala, znova zmanjšala število neizsiljenih napak in s tremi zaporednimi igrami spet prešla v prednost.

Juvanova je dvakrat brez večjih težav podaljšala dvoboj s tem, ko je uspešno servirala za obstanek v dvoboju, v podaljšani igri pa je Švicarka naredila eno samo napako in jo na koncu dobila s 7:2. Za končno zmago s 6:1 in 7:6(2), s katero je rezultat v medsebojnih dvobojih poravnala na 1:1, je potrebovala uro in 19 minut.

Benčičevo v četrtfinalu čaka obračun proti igralki iz elitne 10-erice Anett Kontaveit, Kaja Juvan pa je prijavljena v kvalifikacije WTA 500 turnirja v Dubaju.

WTA 500 St. Petersburg (Rusija, trda podlaga, dvorana)
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – Diatchenko V. (Rus) 6:1, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – Shalimova E. (Rus) 6:3, 6:2
3. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – McNally C. (Zda) 6:4, 3:6, 6:3

1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Van Uytvanck A. (Bel) 4:6, 6:4, 6:3
2. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Benčič B. (Švi/5) 1:6, 6:7(2)