Do zmage v Krškem Čehinja Kucmova

V Krškem se je danes končal drugi letošnji turnir serije WTT (15 tisoč ameriških dolarjev) v Sloveniji. V finalu je Čehinja Aneta Kucmova premagala Slovenka Kristino Novak. Rezultat je bil 7 : 5 in 6 : 1.

Winner Aneta Kucmova of Czech Republic and Kristina Novak of Slovenia posing at trophy ceremony after the Final match of ITF W15 Krsko 2022 Tennis Tournament of World Tennis Tour 2022 on May 29, 2022 in Krsko, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Za Kristino Novak je izjemen teden, v katerem se je sploh prvič v karieri uvrstila v finale turnirja ITF. V prvem nizu je bila Čehinji, ki je skupaj z Manco Pislak zmagala tudi v igri dvojic, konkurenčna, v drugem pa ji je po napornih preteklih dvobojih zmanjkalo moči in zbranosti. Dvoboj je trajal eno uro in 11 minut. “S celotnim tednom sem zelo zadovoljna. Kljub današnjemu porazu v finalu je ocena pozitivna. Ne pozabimo, prvič sem nastopila v finalu takšnega turnirja. V Krškem sem se odlično počutila, organizacija je bila na zelo visokem nivoju. Ko igram na univerzi v ZDA me starša spremljata preko livestreama na vsaki tekmi, tokrat pa so me lahko najbližji gledali v živo. Tudi zato je bilo malce drugače igrati na tem turnirju. Zelo lep je občutek, ko imaš ob igrišču več podpore, kot si vajen. V finalu sem se borila do zadnje točke, tekmica pa je bila tokrat boljša. Za konec pa bi vse povabila na naslednji turnir na Čatež ob Savi,” je po koncu finala rekla Novakova.

Teniške igralke se torej zdaj selijo na Čatež ob Savi, kjer se je danes začel tretji letošnji turnir serije WTT v Sloveniji. Tako kot ta v Krškem bo tudi tretji turnir imel nagradni sklad 15 tisoč ameriških dolarjev. Poleg zgoraj omenjena Pislakove in Novakove, bodo s povabilom organizatorja na glavnem turnirju nastopile še Lara Smejkal, Petja Drame, Brina Šulin in Pia Marija Rebec.

KOSTAK KRŠKO OPEN, 22. DO 29. MAJ
15.000 ameriških dolarjev, pesek

Polfinale:
Aneta Kucmova (Češ/3) – Kristina Novak (Slo) 7 : 5, 6 : 1.

Finale, dvojice:
Pislak (Slo)/Kucmova (Češ) – Kempster (VB)/Borodulina (Rus) 6 : 1, 6 : 2