Denarni nagradi za Artnaka in Dominka

Strokovni svet Tenis Slovenije je na dopisni seji na podlagi osvojitve kolajne na evropskem prvenstvu do 18. let sprejel zneske sofinanciranja tekmovalnega programa Bora Artnaka in Sebastiana Dominka.

Bor Artnak (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Naj spomnimo, Bor Artnak in Sebastian Dominko sta julija nastopila na evropskem prvenstvu do 18 let v Švici. Artnak je osvojil bronasto kolajno med posamezniki, skupaj z Dominkom pa še v igri dvojic. Oba sta letos naredila korak naprej v svoji karieri in dokazala, da je pred njima lepa teniška prihodnost. Kljub mladosti sta bila vpoklicana tudi v slovensko reprezentanco, ki jo 17. in 18. septembra v Davisovem pokalu v Portorožu čaka pomembna tekma proti Paragvaju.

V zadnjih dneh pa nas je Dominko razveselil tudi z izjemnimi nastopi na mladinskem turnirju za grand slam. Na OP ZDA je bil namreč uspešen v kvalifikacijah in se uvrstil na glavni del turnirja. V prvem kolu je nato izgubil proti 56. mladincu sveta Avstralcu Philipu Sekulicu. Zadnji slovenski igralec, ki je igral v mladinskem delu turnirja za grand slam, je bil Nik Razboršek leta 2011 v Avstraliji.

V dvojicah pa je Dominko zaigral v paru s perujskim mladincem Christopherjem Lijem in se v prvem kolu pomeril z Američanom Kylom Kangom in Portugalcem Miguelom Gomesom. Ameriškoportugalska naveza je premagala Dominka in Lija s 6:3 in 7:6 (4). Eno od glavnih poslanstev Tenis Slovenije je pomoč talentiranim igralcem in igralkam. V zadnjem obdobju je tako na predlog Strokovnega sveta nagradila uspehe številni igralcev in igralk. Takšna pomoč je v teh starostnih kategorijah, kjer je veliko stroškov še kako dobrodošla.

Bor Artnak bo tako prejel 4.000 evrov (2.500 evrov za medaljo posamezno in 1.500 evrov za medaljo v dvojicah), Sebastian Dominko pa 1.500 evrov (za medaljo v dvojicah). Artnaku bo s strani TS v letošnji sezoni dodeljenih skupno 9.000 evrov, Dominko pa 6.500 evrov. In ne pozabimo, sezone še ni konec.