DAVISOV POKAL V ŽIVO: Zmagovalec že odločen, Čilenci dvoboj dobili s 4:0

V Čilu je tretja tekma kvalifikacijskega dvoboja Davisovega pokala za svetovno skupino I dokončno odločila zmagovalca. Čilenci so po tekmi dvojic že povedli s 3:0 v zmagah, končni rezultat 4:0 pa je po zmagi nad Sebastianom Dominkom postavil Diego Fernandez Flores. 

Slovenci so začeli svoj obračun proti Čilencem. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

PRVI DAN

V prvem tekmovalnem dnevu sta reprezentanci odigrali dve srečanji. Kot prva sta si nasproti stala Alejandro Tabilo (98. igralec sveta) in Bor Artnak (1777. igralec sveta). Slovenski mladinec je proti članu elitne 100-terice nudil odličen odpor in klonil šele ob 8. zaključni žogici. Tako v prvem kot tudi v drugem nizu je navdušil z nekaj potezami in presenečal domačega igralca. V obeh nizih je Artnak zdržal do rezultata 3:3, nato pa je nekaj več pokazal Čilenec. Kljub temu, da je ta bolje zaključil oba niza, se niti v eni igri ni z lahkoto rešil odpora Artnaka.

Še bolj izenačeno srečanje smo spremljali v drugem dvoboju, kjer je Nicolas Jarry (146. igralec sveta) šele po dveh urah strl odpor Blaža Role (179. igralec sveta). Ptujčan, se je takoj ob prihodu v Čile zastrupil s hrano, je še posebej dobro odigral v drugem nizu, ki ga je dobil s 6:3. V tretjem nizu sta igralca dobila prvih 11 iger na svoj začetni udarec, v 12. igri pa je Jarry prišel do treh povezanih žogic za zmago in tretjo tudi izkoristil.

Obširno poročilo po prvem dnevu (kliknite za prevezavo)

DRUGI DAN

Tudi v tretjem obračunu so bili Slovenci v vlogi izzivalcev. V dvojicah sta Sebastian Dominko in Blaž Rola poizkušala presenetiti dvojico Barrios T./Tabilo A., a brez uspeha. Slovenca sta osvojila 5 iger, a prikazala bistveno boljšo igro kot to prikazuje rezultat. V obeh nizih sta imela svoje priložnosti, a jih na koncu nista uspela izkoristiti. Zmagovalec kvalifikacijskega dvoboja je bil tako odločen že po treh tekmah

V četrtem obračunu je Dominko zaigral proti 832. igralcu sveta Diegu Fernandezu Floresu. Slovenec je dvoboj odlično začel in prvi niz dobil s 6:3. V drugem je nadoknadil zaostanek z 0:3 in imel v 11. igri niza priložnost, da z ‘breakom’ prednosti povede s 6:5. 21-letni Čilenec se je rešil, drugi niz dobil po podaljšani igri, odločilnega tretjega pa z rezultatom 10:2.

Davisov pokal, kvalifikacije za svetovno skupino I 

Čile – Slovenija

1. dan

Tabilo A. – Artnak B. 6:3, 6:3
Jarry N. – Rola B. 6:3, 3:6, 7:5

2. dan

Barrios T./Tabilo A. – Dominko S./Rola B. 6:2, 6:3
Fernandez Flores  D. – Dominko S. 3:6, 7:6(2), 10:2
Jarry N. – Artnak B. * – tekma se ni odigrala