Davisov pokal proti Paragvaju bo odprl Tom Kočevar Dešman

V petek ob 12. uri se v Portorožu začenja še drugi veliki teniški dogodek ta teden v Sloveniji. Žreb je določil, da bosta uvodno partijo prvega kroga druge svetovne skupine Davisovega pokala odigrala prvi slovenski igralec Tom Kočevar Dešman ter drugorangirani iz Paragvaja Adolfo Daniel Vallejo.

Prvi dan bo sledil dvoboj Bor Artnak – Martin Antonio Vergara Del Puerto, v soboto pa bo najprej na sporedu igra parov, v kateri bosta Slovenijo zastopala Tom Kočevar Dešman in Matic Špec. Kapetan Grega žemlja je za peti dvoboj postavil mladega Bora Artnaka, četrti član slovenske reprezentance pa je Sebastian Dominko.

“Žreb je zgolj formalnost. Vseeno je, kdo igra prvi. V drugem dvoboju sem dal prednost mladosti in dolgoročnemu procesu. Bor je pravi tekmovalec. Na tekmi pokaže še več kot na treningih. Opravili smo analizo igre njihovega prvega igralca in ocenili, da je Borova igra prava zanj. Tukaj je ogromno opcij za soboto. Špec bo igral dvojice, morda tudi posamično. Treba je paziti tudi na utrujenost,” je po žrebu dejal Žemlja.

Čeprav bo Slovenija nastopila močno oslabljena, saj bodo manjkali vsi trije najboljši igralci Aljaž Bedene, Blaž Kavčič in Blaž Rola, je favoritinja v dvoboju s Paragvajem, ki v svojih vrstah nima igralca s točkami ATP med posamezniki ali dvojicami.