Davisov pokal: Jutri začenja Tom Kočevar Dešman

V petek ob 12. uri se v Portorožu začenja še drugi veliki teniški dogodek ta teden v Sloveniji. Ob turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož bo jutri in v soboto potekal še dvoboj svetovne skupine II Davisovega pokala med Slovenijo in Paragvajem.

Team Slovenia at public draw for Davis Cup World Group II 1st Round between Slovenia and Paraguay at Hotel Slovenija, on September 16, 2021 in Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida

Danes je bil v hotelu Slovenija uradni žreb. V prisotnosti obeh ekip je žreb izvedel podpredsednik Tenis Slovenije Miran Kraševec. Žreb je določil, da bo začel najboljši slovenski igralec v ekipi Tom Kočevar Dešman. Njegov tekmec bo Adolfo Daniel Vallejo. Drugi dvoboj dneva bosta odigrala Bor Artnak in Martin Antonio Vergara Del Puerto. Drugi dan so najprej na sporedu dvojice. Kapetan Grega Žemlja je določil, da bosta za Slovenijo igrala Tom Kočevar Dešman. “Žreb je zgolj formalnost. Vseeno je kdo igra prvi. V drugem dvoboju sem dal prednost mladosti in dolgoročnem procesu. Bor je pravi tekmovalec. Na tekmi pokaže še več kot na treningih. Opravili smo analizo igre njihovega prvega igralca in ocenili smo, da je Borova igra prava zanj. Tukaj je ogromno opcij za soboto. Špec bo igral dvojice, morda tudi posamično. Treba je paziti tudi na utrujenost. Verjamem, da je bila to dobra odločitev,” je po žrebu dejal Žemlja.

Prvi dan; Davisov pokal Slovenija – Paragvaj:
Tom Kočevar Dešman – Adolfo Daniel Vallejo
Bor Artnak – Martin Antonio Vergara Del Puerto