Danes na igrišču Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Aljaž Bedene

Tretji dan odprtega teniškega prvenstva Francije bodo na igrišče stopili trije slovenski predstavniki. Lanska polfinalistka Rolanda Garrosa Tamara Zidanšek in finalistka turnirja WTA pretekli konec tedna v Strasbourgu Kaja Juvan bosta nastopili v prvem krogu posameznic, Aljaž Bedene pa v prvem krogu moških dvojic.

Dvaintridesetletni Ljubljančan je med posamezniki že napredoval v drugi krog, danes pa bo skušal zgodbo ponoviti še skupaj s Srbom Filipom Krajinovićem v konkurenci dvojic. Nasproti mreže jima bosta stala 15. nosilca Argentinec Maximo Gonzalez in Brazilec Marcelo Melo. Dvoboj bo na vrsti kot drugi na igrišču št. 8.

Lanska polfinalistka OP Francije Tamara Zidanšek bo tretja zasedla igrišče št. 6, udarila pa se bo proti finalistki turnirja v Rabatu minuli konec tedna. Američanka Claire Liu je sicer tisti dvoboj izgubila proti Italijanki Martini Trevisan, vseeno pa na Roland Garros 22-letna Američanka prihaja v boljši formi kot Konjičanka.

Štiriindvajsetletnica je namreč izgubila kar šest od zadnjih sedmih obračunov, v Parizu pa brani zajetno bero točk po lanskem uspehu kariere.

V precej boljši formi je v Pariz prišla Kaja Juvan. Enaindvajsetletna Ljubljančanka je še v soboto igrala finale turnirja v Strasbourgu in tam po ogorčenem boju po treh urah in 20 minutah izgubila proti Angelique Kerber.

Koliko moči ji je vzel turnir v Strasbourgu, bo jasno popoldne, ko bo kot tretja po vrsti stopila na igrišče št. 12 v dvoboju proti Rusinji Oksani Selehmetovi. Doslej se na najvišji ravni tekmici še nista pomerili, 19-letna Rusinja pa je uspešno opravila kvalifikacije in se prvič v karieri uvrstila v glavni del žreba na turnirjih velike četverice.

Od največjih imen v moški konkurenci bodo danes igrali Rus Danil Medvedjev, Grk Stefanos Cicipas, Rus Andrej Rubljov in Norvežan Casper Ruud, v ženski pa Španka Paula Badosa, Belorusinja Arina Sabalenka, Čehinja Karolina Pliškova in Romunka Simona Halep.