Dalila Jakupović se je na WTA turnirje vrnila v velikem slogu

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović dvig forme kaže tudi na turnirju serije WTA 250 v Pragi, kjer je zabeležila že tretjo zmago in si zagotovila mesto v 2. kolu glavnega dela turnirja. V boju za mesto v četrtfinalu jo čaka obračun proti Kitajki. 

Dalila Jakupović v 2. kolu WTA 250 turnirja v Pragi. (Foto: Vid Ponikvar/ Sportida)

Nekoč že 69. igralka sveta Dalila Jakupović (259. na WTA) je v zadnjih nekaj mesecih z odličnimi rezultati na turnirjih serije WTT dokazala, da se vrača med najboljše. Zdaj to potrjuje tudi na turnirju serije WTA 250 v Pragi. Primorka se je na Češkem sploh prvič po lanskem juniju udeležila turnirja serije WTA in se skozi kvalifikacijsko sito takoj prebila v glavni del turnirja, rezultat pa še nadgradila z zmago nad 6. nosilko turnirja.

V Pragi, kjer vloga 1. nosilke pripada Estonki Anett Kontaveit, se je Jakupovićeva prebila že do treh zmag. V kvalifikacijah je najprej premagala 1. nosilko Yue Yuan (140. na WTA), mesto v glavnem delu turnirja pa si zagotovila z zmago proti Izraelki Lini Glushko (220. na WTA). V 1. kolu glavnega dela turnirja ji je nasproti stala 42. igralka sveta, Belgijka Alison Van Uytvanck. Slovenka je dvoboj začela zelo odločno, povedla s 5:2, pri tem rezultatu pa je nasprotnica dvoboj predala.

Dalila Jakupović se je tako prvič po skoraj treh letih prebila med najboljših 16 na turnirju serije WTA 250. Nazadnje ji je to uspelo septembra 2019 v kitajskem Nanchangu. V sredo bo Jakupovićeva lovila preboj v četrtfinale. Že sedaj je jasno, da bo na WTA lestvici s ponedeljkom pridobila več kot 30 mest, morebitna zmaga proti Kitajki Qiang Wang (141. na WTA) pa bi ji prinesla vrnitev med najboljših 200 na svetu.

WTA 250 Praga
(Češka, trda podlaga, $251.750)

Posamezno
1. kolo kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Yuan Y. (Kit/1) 6:4, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Glushko L. (Izr/10) 7:5, 6:3
1. kolo: Jakupović D. (Slo/Q) – Van Uytvanck A. (Bel/6) 5:2* – predaja
2. kolo: Jakupović D. (Slo/Q) – Wang Q. (Kit) [27.7.]