Dalila Jakupović po treh letih spet v boj za mesto na OP ZDA

V torek, 23. avgusta, se v New Yorku začenjajo kvalifikacije za zadnjega od turnirjev za Grand Slam v sezoni 2022. Od Slovenk se bo v kvalifikacijskem delu predstavila zgolj Dalila Jakupović, ki za napredovanje v glavni del turnirja potrebuje tri zmage. 

Dalila Jakupović za napredovanje v glavni del turnirja potrebuje 3 zmage. (Foto: zajem zaslona/SportKlub)

Mesto v glavnem delu OP ZDA imata od Slovenk po zaslugi uvrstitve na WTA lestvici neposredno že zagotovljeno Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, v kvalifikacijah to velja za Andrejo Klepač. Četrta slovenska predstavnica v glavnem žrebu bo poizkušala postati Dalila Jakupović.

31-letna Primorka je v zadnjih mesecih vidno dvignila raven svoje igre in zablestela na nekaterih ITF turnirjih. Med drugim se je prebila tudi v 2. kolo glavnega dela turnirja serije WTA 250 v Pragi. V New Yorku bo za napredovanje v glavni del turnirja potrebovala tri zmage. Kot prva ji bo nasproti stala 22-letna Američanka Valerie Glozman, ki ni uvrščena na WTA lestvico. Če bo Jakupovićeva uspešno preskočila prvo oviro, jo v 2. kolu kvalifikacij čaka obračun proti boljši iz dvoboja med Ekaterine Gorgodze (146. na WTA) in Madison Inglis (135. na WTA).

V moški konkurenci ima od Slovencev po zaslugi zaščitenega ATP položaja mesto na OP ZDA zagotovljeno Aljaž Bedene, ki bo v New Yorku še zadnjič v karieri zaigral na Grand Slam turnirju.

OP ZDA
(New York, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Glozman V. (Zda)