Dalila Jakupović dobro formo potrdila še z naslovom v Makarski

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je prišla še do druge turnirske zmage v dveh tednih. Po tem, ko je bila najprej z Aleno Fomina najboljša na ITF W60 turnirju v Italiji, je bila teden dni kasneje skupaj s Teno Lukas najboljša na še močnejšem turnirju v Makarski. 

Dalila Jakupović in Tena Lukas sta v finalu presenetili navezo Danilović/Krunić. (Foto: Instagram)

Že v preteklem tednu smo opozorili na to, da je Dalila Jakupović, nekoč 69. igralka sveta, na teniških igriščih znova vse bolje razpoložena. Dvig forme ja napovedala v Italiji, kjer je na ITF turnirju z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev prišla do polfinala v posamični konkurenci, ob tem pa osvojila še naslov v dvojicah.

Tudi teden dni kasneje Dalilo Jakupović v igri parov ni zaustavil nihče. V Makarski je Primorka združila moči z domačinko Teno Lukas, s katero sta premagali tri pare in postali zmagovalki turnirja serije WTA 125k. Slovensko-hrvaška naveza je v finalu s 5:7, 6:2 in 10:5 premagala favorizirano dvojico Danilović O./Krunić A.

Še 23. maja je na WTA lestvici dvojic Dalila zasedala 311. mesto, dve turnirski zmagi pa sta jo izstrelili na položaj številka 177. V novem tednu se bo S preizkusila na ITF W60 turnirju v Avstriji.

WTA 125k Makarska
(Hrvaška, pesek, zunaj)

1. kolo: Jakupović D. (Slo/Q) – Gracheva V. (Rus/1) 5:7, 4:6

Dvojice
1. kolo: Jakupović D./Lukas T. – (2)Lohoff J./Voračeva R. 5:0* – predaja
Polfinale: Jakupović D./Lukas T. – Dražić M./Toth A. K. 6:2, 4:6, 10:3
Finale: Jakupović D./Lukas T. – Danilović O./Krunić A. 5:7, 6:2, 10:5


ITF W60 Poertschach
(Avstrija, pesek, zunaj)

1. kolo: Jakupović D. (Slo) – Karner E. (Avt/WC) [7.6.]