Črto pod sezono 2021 potegnila tudi Kaja Juvan

Po Tamari Zidanšek se je za zaključek teniške sezone 2021 odločila tudi Kaja Juvan. Ljubljančanka, ki bo ta mesec dopolnila 21 let, je v tem letu prišla do nove najvišje WTA uvrstitve in med drugim tudi do prvega WTA naslova.

Kaja Juvan je v sezoni 2021 prišla do prvega WTA naslova v karieri. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Odločila sem se, da na tej točki končam z letošnjo sezono. Vzela si bom krajši počitek, nato pa se dobro pripravila za novo sezono,” je v začetku svojega zapisa na družbenem omrežju zapisala Kaja Juvan, trenutno druga najvišje uvrščena Slovenka na WTA lestvici.

Juvanova je že v zaključku lanske sezone, ko je sodelovala še s svojim dolgoletnim trenerjem Robijem Cokanom, prvič postala članica elitne 100-terice. Novembra lani je bila prav 100. igralka sveta, pred mesecem dni pa je prišla do nove najboljše uvrstitve na WTA lestvici – postala je 90. igralka sveta.

Sezono je Juvanova pričela odlično, saj se je že v mesecu januarju prebila do 3. kola OP Avstralije, kar je bil do takrat njen najboljši rezultat na turnirjih velike četverice. Po kratkem sodelovanju s Tonyjem Baldelloujem Estevo je Ljubljančanka novega trenerja našla v priznanem Belgijcu Philippeu Dehaesu in pod njegovim vodstvom v avgustu osvojila tudi svoj prvi WTA turnir. V paru z Rusinjo Natelo Dzalamidze je navdušila na WTA 250 turnirju v Cluju in osvojila turnir dvojic.

Na turnirjih za Grand Slam ji v letošnji sezoni do zmage ni uspelo priti le na Rolandu Garrosu, kjer ji je žreb že v 1. kolu namenil branilko naslova in dobro prijateljico Igo Swiatek. Ob že omenjenem 3. kolu na OP Avstralije, se lahko pohvali še z uvrstitvijo v 3. kolo Wimbledona in 2. kolo OP ZDA. Na preostalih WTA turnirjih je v posamični konkurenci najboljšo uvrstitev dosegla v Portorožu (WTA 250), kjer se je njena pot končala v polfinalu.

“Hvaležna sem za vsa pozitivna sporočila in podporo, ki jo prejmem od vseh. Nadaljevala bom z delom, da bom vsak dan boljša,” je med drugim v svojem zapisu še zapisala Juvanova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaja Juvan (@kajajuvan)