Cornetova unovčila vse svoje izkušnje in v Melbournu zaustavila nalet Zidanškove

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je bila na Odprtem prvenstvu na dobri poti k temu, da si zagotovi mesto v osmini finala. Proti slavljenki Alize Cornet je vodila s 6:4 in 4:1, a Francozinja se ni predala in uprizorila enega večjih preobratov v karieri. Po dveh urah in 43 minutah je dvoboj dobila s 4:6, 6:4 in 6:2. 

Tamari Zidanšek je dobro začela, Francozinja pa bolje nadaljevala. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Po začetnem “otipavanju”, ko sta igralki izgubili kar pet servisnih iger, je bila Tamara Zidanšek tista, ki je v obračunu 3. kola OP Avstralije prevzela pobudo. Začela je zadevati iz igre, prav tako ji je odlično tekel tudi začetni udarec. Francozinji ni več ponudila žogice za ‘break’, prvi niz pa po 52 minutah dobila s 6:4. Tudi v začetku drugega niza ni bilo nič drugače. Slovenka je bila tista, ki je napadala, Alize Cornet pa ni našla pravih odgovorov na igro 29. igralke sveta. Po uri in 15 minutah igre je bilo 6:4 in 4:1.

Maratonska 8. igra drugega niza prevesila tehtnico na stran Francozinje

Pri rezultatu 6:4 in 4:1 je Tamara Zidanšek pri svojem začetnem udarcu prišla do prednosti 30:0. Takrat sta igralki odigrali dobro točko, kjer je Francozinja Slovenko prisilila v napako. Cornetova je z osmimi zaporednimi osvojenimi točkami prišla do znižanja na 3:4, nato pa je sledila maratonka 8. igra drugega niza. Tam je Konjičanka imela šest priložnosti (vselej po eno), da bi pobegnila na 5:3, a nezgrešljiva Francozinja je takrat unovčila vse svoje izkušnje. Izkoristila je tretjo ‘break’ žogico v igri in rezultat poravnala na 4:4.

Po izenačenju in treh zaporednih osvojenih igrah se je psihološka prednost vidno preselila na stran Cornetove. Ta je izkoristila ‘momentum’, drugi niz dobila s 6:4, z nizanjem zaporednih iger pa nadaljevala tudi v tretjem. Zidanškova jo je ustavila pri številki osem, ko je z ‘re-breakom’ zaostanek v tretjem nizu znižala na 1:2 in za trenutek znova ujela Francozinjo na napačni nogi. Cornetova je hitro prišla do novega ‘breaka’, povedla s 4:1, na koncu pa tretji niz dobila s 6:2.

Zidanškovi, ki bo po končanem OP Avstralije zagotovo prišla do nove najboljše uvrstitve v karieri, v Melbournu tako ostaja še nastop v dvojicah. Ob navezi Juvan/Zidanšek bosta danes aktivna tudi Andreja Klepač in Bor Artnak. 

Preberite tudi:
Tamara Zidanšek proti slavljenki odpira sobotno dogajanje na Margaret Court Areni

GRAND SLAM

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Zanevska M. (Bel) 6:7(7), 6:7(4)
Zidanšek T. (Slo/29) – Rus A. (Niz) 3:6, 6:3, 7:6(8)

2. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Waston H. (Vb) 7:6(4), 6:4
3. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Cornet A. (Fra) 6:4, 4:6, 2:6


Dvojice (Ž), 1. kolo
Juvan K./Zidanšek T. – (12)Kichenok N./Mirza S. 6:4, 7:6(5)
(7)Klepač A./Jurak Schreiber D. – Martincova T./Vondroušova M. 4:6, 3:6

2. kolo: Juvan K./Zidanšek T. – Cristian J. A./Petković A. [22.1.]


Dvojice (Meš)
1. kolo: Klepač A./Vliegen J. – (2)Zhang S./Peers J. [22.1.]