Cornetova na OP Avstralije ustavila Tamaro Zidanšek

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v tretjem krogu odprtega prvenstva Avstralije po velikem boju v treh nizih izgubila proti Francozinji Alize Cornet. Po skoraj treh urah igre je bil izid 4:6, 6:4 in 6:2 za Francozinjo.

Konjičanka Tamara Zidanšek, ki je uvrščena na 29. mestu svetovne lestvice, se je prvič uvrstila v tretji krog na prvem turnirju za grand slam v sezoni v Melbournu. Do tretjega kroga sta v zadnjih 30 letih prišli še Katarina Srebotnik trikrat in Kaja Juvan lani. Največji slovenski uspeh je še vedno tisti Mime Jaušovec, ki je leta 1980 v Avstraliji igrala v polfinalu.

Večji uspeh Zidanškove na igriščih Melbourne Parka je v zgodnjih jutranjih urah preprečila Alize Cornet, 61. igralka sveta, s katero sta z Zidanškovo uprizorili velik boj z 210 odigranimi točkami in 14 odvzemov servisov.

Zidanškova je bila v vročem dopoldanskem soncu bolj dejavna na igrišču, dosegla 35 “winnerjev” proti le 16 nasprotnice, a storila tudi veliko več neizsiljenih napak 64:39, ki so na koncu dvoboj prevesile v prid izkušene Francozinje. Ta se bo med najboljših 16 pomerila z Romunko Simono Halep.