Člani(ce): Vetrih in Brglezova po Murski Soboti osvojila še Krško

Na igriščih TK Krško se je s ponedeljkovima finalnima obračunoma končalo Telemach člansko odprto prvenstvo Krškega. Zmagovalca sta postala Miha Vetrih in Pija Brglez, ki sta bila v tej zimski sezoni najboljša že v Murski Soboti. 

Miha Vetrih v finalu boljši od Doriana Vasunga.

Telemach člansko OP Krškega
(TK Krško, trda podlaga)

ČLANI

V moški konkurenci je kar pet nosilcev izpadlo že pred četrtfinalom. Med najboljših osem se je od nosilcev uspelo prebiti zgolj Tinu Kovačiču (ŽTKMB), Mihi Vetrihu (SGRAD) in Žanu Frišu (TK_SV), medtem ko so presenečenje na papirju pripravili Dorian Vasung (KRŠKO), Luka Videnovič (TR-KR), Vid Mohar (GROSU), Maks Meh (BENČ) in Mark Iztok Lunder (RAFA).

V polfinalu je se od turnirja poslovil še 1. nosilec Tino Kovačič, ki je po treh nizih klonil proti hrvaškemu tekmecu Vasungu. Ta je v polfinalu ugnal še Luko Videnoviča, do lovorike pa vendarle ni uspel. Na zadnji stopnički ga je zaustavil 2. nosilec Miha Vetrih. Igralec, ki se je v februarju preizkusil tudi na dveh ITF turnirjih v Antaliji, je bil v finalu boljši s 6:3 in 6:3.

Četrtfinale
Vaguns D. – Kovačič T. 4:6, 7:5, 6:3
Videnovič L. – Mohar V. 6:2, 6:4
Meh M. – Lunder M. I. 6:1, 6:3
Vetrih M. – Friš Ž. 6:0, 6:0

Polfinale
Vasung D. – Videnovič L. 6:1, 6:1
Vetrih M. – Meh M. 6:2, 6:1

Finale: Vetrih M. – Vasung D. 6:3, 6:3


ČLANICE

V ženskem finalu je več pokazala Pija Brglez (na fotografiji levo).

Manj številčna je bila tokrat zasedba v ženski konkurenci, kjer se je boj za turnirsko zmago podalo 11 tekmovalk. Med najboljše štiri so se uvrstile nosilke Hana Bečirovič Novak (ŽTKMB), Lara Flerin (TR-KR), Meta Marenk (TR-KR) in Pija Brglez (BR-MB).

V zaključku turnirja je največ pokazala prav najbolj izkušena Pija Brglez, ki je v polfinalu 6:1 in 6:2 premagala Marenkovo, za zaključek pa v finalu podobno prepričljivo s 6:1 in 6:1 še Flerinovo.

Četrtfinale
Bečirovič Novak H. – Cikajlo E. 6:3, 6:3
Flerin L. – Vnuk Z. 6:3, 6:3
Marenk M. – Žižek K. 6:2, 6:3
Brglez P. – Zalokar E. 6:1, 6:2

Polfinale
Flerin L. – Bečirovič Novak H. 6:3, 6:2
Brglez P. – Marenk M. 6:1, 6:2

Finale: Brglez P – Flerin L. 6:1, 6:1