Člani(ce) – OP Ljubljane: Marenkova in Razboršek na igriščih ŠD LTA upravičila vlogo 1. favorita

Na igriščih ŠD LTA se je s štirimi ponedeljkovimi tekmami zaključilo Telemach člansko odprto prvenstvo Ljubljane. Turnirske zmage sta se razveselila Nik Razboršek in Meta Marenk, ki v finalu nista dopustila presenečenja. 

Nik Razboršek pričakovano najboljši na igriščih ŠD LTA. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Povezava do fotogalerije (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Telemach člansko OP Ljubljane
(ŠD LTA, peščena podlaga)

ČLANI

Sobotno dogajanje je na igriščih ŠD LTA na žalost zasenčila huda poškodba predstavnika domačega kluba, 6. nosilca Tilna Potočnika, ki je igrišče moral zapustiti na nosilih. Tilnu želimo čim hitrejše okrevanje in povratek na igrišča. Od nosilcev sta se pred četrtfinalom poslovila še Kal Gornik in Samo Amon (oba TC-LJ), ki sta morala priznati premoč Jaki Tomažinu (ASLIT) in Marku Novaku (OTOČE).

V zgornji polovici žreba smo v četrtfinalu spremljali dva precej enostranska dvoboja, kjer sta se zanesljivega napredovanja med najboljše štiri veselila 1. nosilec turnirja Tino Kovačič (ŽTKMB) in Nik Razboršek (ASLIT). Precej bolj izenačeno je bilo v spodnjem delu žreba, kjer sta Domen Korelc (TK-TOP) in Marko Požonec (TK-CC) za zmago potrebovala tri nize.

Korelc, rojen leta 1990, je v polfinalu unovčil svoje izkušnje in 16 let mlajšega Požonca ugnal s 6:2 in 6:0. Za naslov se je pomeril proti Niku Razboršku, ki je predtem v polfinalu s 6:2 in 6:4 odpravil Kovačiča. Pravih možnosti za zmago Korelc ni imel. Razboršek je finalni obračun dobil s 6:1 in 6:1 ter tako v Ljubljani upravičil vlogo 1. favorita.

Četrtfinale
Kovačič T. – Novak M. 6:1, 6:1
Razboršek N. – Javoršek S. 6:1, 6:0
Korelc D. – Tomažin J. 5:7, 6:4, 6:1
Požonec M. – Japelj J. 6:3, 3:6, 6:2

Polfinale
Razboršek N. – Kovačič T. 6:2, 6:4
Korelc D. – Požonec M. 6:2, 6:0

Finale: Razboršek N. – Korelc D. 6:1, 6:1


ČLANICE

Manj številčna je bila zasedba, ki se je borila za turnirsko zmago v ženski konkurenci. V četrtfinalu sta se prepričljive zmage nad tekmicama veselili Meta Marenk (TR-KR) in Aja Tanko (TANKO), bolj izenačeno pa je bilo na drugih dveh obračunih. Polfinalno vstopnico si je po zmago nad Niko Završki (ŠD_LTA) zagotovila Ana Stojneva (TK-CC), med najboljše štiri pa je napredovala tudi Zala Vnuk (MAXLJ), ki je bila s 7:6(3) in 6:4 boljša od Lije Mumlek (ŽTKMB).

Že v nedeljo sta se preboja v finale veselili Marenkova in Vnukova, ki sta se v ponedeljek med seboj pomerili za turnirsko zmago. Šlo je za njun prvi medsebojni obračun, zmage s 6:4 in 6:4 pa se je veselila štiri leta starejša Meta Marenk.

Zala Vnuk v finalu ni uspela presenetiti Marenkove. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Četrtfinale
Marenk M. – Lanišek A. 6:3, 6:0
Stojneva A. – Završki N. 7:6(3), 1:6, 6:3
Vnuk Z. – Mumlek L. 7:6(3), 6:4
Tanko A. – Kostanjšek K. 6:1, 6:2

Polfinale
Marenk M. – Stojneva A. 7:5, 6:1
Vnuk Z. – Tanko A. 6:1, 6:1

Finale: Marenk M. – Vnuk Z. 6:4, 6:4