Člani(ce): Na Telemach OP Brežic najboljša Pia Marija Rebec, trebušne težave Artnaka preprečile moški finale

V nedeljo se je z ženskim finalom končalo Telemach člansko odprto prvenstvo Brežic. Pia Marija Rebec iz TC Ljubljana je v dveh nizih premagala Manco Lampret iz TK Branik Maribor. Na praznično nedeljo bi se v Brežicah moral odigrati še moški finale, a je Nik Razboršek zaradi trebušnih težav Bora Artnaka dvoboj dobil brez boja. 

Pia Marija Rebec je bila v finalu boljša od Mance Lampret.

V moški konkurenci smo že v 2. kolu spremljali zanimiv obračun med Jako Protičem Žakljem (BR-MB) in Nalom Sokom (TC-LJ). Slednji je prvi niz dobil po podaljšani igri, a 2. nosilec turnirja je v drugem in tretjem nizu odgovoril z rezultatom 6:3 in 6:2 ter kasneje v četrtfinalu ugnal še Marka Sabolčkega (BREŽI).

Ob Protiču Žaklju so si polfinalno vstopnico priigrali še Nik Razboršek (ASLIT), Tilen Kovač (PTUJ) in Bor Artnak (ASLIT). Igralca TK As Litija sta upravičila vlogo favorita in se prebila v finale, za katerega so bili gledalci v Brežicah na žalost prikrajšani. Mlajši Artnak dvoboja namreč zaradi trebušnih težav ni mogel odigrati.

Nik Razboršek je tako prišel še druge turnirske zmage v letošnji sezoni. Pred turnirjem v Brežicah je marca namreč že nastopil na turnirju, ki je potekal v ŠD LTA, in ga prav tako osvojil. Takrat je v finalu prepričljivo ugnal Domna Korelca (TK-TOP).

Obširna fotogalerija

V ženski konkurenci se je do turnirske zmage prebila Pia Marija Rebec (TC-LJ), ki je za naslov morala premagati tri tekmice. Njena pot do prve turniske zmage v članski konkurenci vseeno ni bila lahka.

Že v prvem obračunu se je namreč proti Ani Operanovič (KRŠKO) reševala iz zaostanka z 0:1 v nizih. V polfinalu je v dveh tesnih nizih strla odpor 1. nosilke Pije Brglez (BR-MB), v finalu pa delo dokončala proti Manci Lampret (BR-MB). Slednja je predtem v polfinalu ugnala Meto Marenk (TR-KR), proti Rebčevi pa pravih možnosti ni imela. Bilo je 6:1 in 6:2.

OP Brežic
(TK Brežice, pesek, zunaj)

MOŠKI

Četrtfinale
Razboršek N. – Kovačič T. 6:2, 6:2
Kovač T. – Indić M. 6:3, 3:6, 6:2
Artnak B. – Vetrih M. 7:5, 6:2
Protič Žakelj J. – Sabolčki M. 6:4, 7:5

Polfinale
Razboršek N. – Kovač T. 6:1, 7:5
Artnak B. – Protič Žakelj J. 6:2, 7:5

Finale: Razboršek N. – Artnak B. b.b.


ŽENSKE

Četrtfinale
Brglez P. – Žižek K. 6:2, 7:5
Rebec P. M. – Oparenović A. 6:7(2), 6:2, 6:2
Lampret M. – Vuletić I. M. b.b.
Marenk M. – Sedej Š. 6:1, 6:2

Polfinale
Rebec P. M. – Brglez P. 7:6(6), 6:4
Lampret M. – Marenk M. 6:2, 6:2

Finale: Rebec P. M. – Lampret M. 6:1, 6:2