Telemach člani(ce): Dimitrijevič v Murski Soboti nadigral 1. nosilca, Ažnohova ni oddala niti igre

V Murski Soboti se je na uvodnem Telemach članskem odprtem prvenstvu v zimski sezoni 2022 že pred četrtfinalom poslovil 1. nosilec turnirja Tino Kovačič. V osmini finala ga je nadigral Jan Dimitrijevič, ki bo v nedeljo poizkušal ta rezultat še nadgraditi. 

Anamari Žnuderl brez preglavic mimo prve ovire. (Foto: Nik Moder / Sportida)

V moški konkurenci je bilo prvih 8 nosilcev v uvodnem kolu prostih. Štirim se je mimo 2. kola uspelo prebiti v četrtfinale, štirim ne. V osmini finala se je končala pot Tina Kovačiča (ŽTKMB), ki je bil povsem nemočen proti Janu Ditmirijeviču (CELJE), še pred četrtfinalom pa je z nastopi v Murski Soboti končal tudi Marko Sabolčki (BREŽI), ki je v tesnem zaključku, z rezultatom 8:10 v tretjem nizu, klonil proti Gregorju Ficku (GFTA).

Še bolj na tesno je šlo med Blažem Železnom (ŽTKMB) in Tonijem Hazdovcem (PTUJ). Odločilni tretji niz je z rezultatom 12:10 pripadel prvemu. Od nosilcev se je v osmini finala poslovil še Matic Sotler (BREŽI), ki je moral priznati premoč Žigi Lepinu (TK-TOP).

Manj številčna je ta vikend ženska tekmovalna zasedba. V boj za odmeven rezultat se je podalo 14 tekmovalk, v igri za naslov jih je pred nedeljskim programom ostalo še osem. Na igrišče še nista stopili prvi dve nosilki Pija Brglez (BR-MB) in Anali Kočevar (TKMED), brez boja je v četrtfinale po predaji Rime Kočevar (TKMED) napredovala tudi Isabel Blažević (KRŠKO).

Najbolj izenačen obračun 1. kola smo spremljali med Žanin Heric (MU-SO) in Ajdo Dovnik (ŽTKMB). V četrtfinalu se bo domači predstavnici Anamari Žnuderl (MU-SO) zoperstavila Dovnikova, ki je bila od Hericeve boljša s 7:5 in 7:6(3). Povsem enosmeren je bil promet na dvoboju med Ano Julijo Ažnoh (ŽTKMB) in Lano Križman Erlih (MU-SO). Predstavnica ŽTK Maribor je dvoboj dobila s 6:0 in 6:0.

Telemach OP Murska Sobota
(TK Murska Sobota, peščena podlaga)

ČLANI

Četrtfinale
Dimitrijevič J. – Korelc D.
Protič Žakelj J. – Železen B.
Vetrih M. – Ficko G.
Lepin Ž. – Bezjak G.

ČLANICE


Četrtfinale
Brglez P. – Žižek K.
Žnuderl A. – Dovnik A.
Šraj S. – Blažević I.
Ažnoh A. J. – Kočevar A.

NEDELJSKI RAZPORED