Čilić zaradi okužbe z novim koronavirusom odpovedal Wimbledon

Hrvaška ne bo imela predstavnika v posamični moški konkurenci na letošnjem Wimbledonu, saj je po Borni Ćoriću nastop na turnirju za veliki slam na sveti travi odpovedal tudi Marin Čilić, ki je bil pozitiven na novi koronavirus, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

“Žal mi je, da moram z vami deliti informacijo, da sem pozitiven na covid-19. Bil sem v samoizolaciji in upal sem, da bom pripravljen, vendar se še vedno ne počutim dobro in ne morem igrati na najvišji ravni. Moje srce je strto, ker ne bom igral v Wimbledonu in ker bom na tak način končal sezono na travi,” je na Instagramu zapisal najboljši hrvaški teniški igralec.

“Veselim se nastopa na turnirju prihodnje leto,” je svojim sledilcem še sporočil Čilić.

Čilić naj bi uvodni dvoboj letošnjega Wimbledona odigral v torek proti Američanu Mackenzieju McDonaldu. Namesto Hrvata bo priložnost dobil “srečni poraženec” kvalifikacij, Portugalec Nuno Borges.

Čilić ostaja pri štirinajstih nastopih v All England Clubu, kjer se je od leta 2014 do 2016 trikrat zaporedoma uvrstil v četrtfinale, leta 2017 pa je dosegel največji uspeh z uvrstitvijo v finale, v katerem pa je moral priznati premoč švicarskemu asu Rogerju Federerju, ki je slavil s 6:3, 6:1, 6:4.

Triintridesetletni Čilić je edini naslov za grand slam osvojil leta 2014 na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ko je s 3:0 v nizih premagal Japonca Keija Nishikorija.