CH: Obetavni Avstrijec v polfinalu turnirja v Salzburgu zaustavil Rolo

20-letni Avstrijec Lukas Neumayer je na turnirju serije Challenger zaustavil pohod Blaža Role. Za 32-letnim Ptujčanom je kljub temu, da je ostal brez preboja v finale, odličen teden, po katerem bo na ATP lestvici pridobil več kot 200 mest. 

Za Blažem Rolo je uspešen turnir v Salzburgu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Blaž Rola je v Salzburgu na izjemno močnem turnirju serije Challenger v sedmih dneh zabeležil kar 5 zmag. Med drugim je v 1. kolu glavnega dela turnirja premagal tudi 57. igralca sveta, sicer 1. nosilca turnirja Roberta Carballesa Baeno. Za finale se je Ptujčan boril proti 20-letnemu Avstrijcu Lukasu Neumayerju, ki je z zmago poskrbel za povsem avstrijski finale.

Prvi polfinale je porti Juanu Manuelu Cerundolu prepričljivo dobil domačin Sebastian Ofner, precej bolj izenačen je bil drugi polfinale, ki ga je po dveh urah in pol igre dobil Neumayer. Končni rezultat je bil 6:4, 3:6 in 7:5 v korist Avstrijca, ki je v odločilnem tretjem nizu rešil vseh 5 žogic za ‘break’, medtem ko je Rola klonil v 12. igri, ko je drugič na dvoboju serviral za obstanek na tekmi.

Kljub temu, da je ostal brez finala, je za Blažem Rolo odličen turnir, po katerem bo na ATP lestvici pridobil skoraj 250 mest, kar pomeni, da bo znova postal član elitne 500-terice.

CHALLENGER

Salzburg
(Avstrija, pesek, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Rola B. (Slo/12) – Horvat R. (Hrv/Alt) 6:1, 6:0
2. kolo kvalifikacij: Rola B. (Slo/12) – Andreozzi G. (Arg/1) 3:6, 6:4, 6:4
1. kolo: Rola B. (Slo) – Carballes Baena R. (Špa/1) 7:6(4), 6:1
2. kolo: Rola B. (Slo) – Kopriva V. (Češ) 6:3, 1:6, 6:3
Četrtfinale: Rola B. (Slo) – Mišolič F. (Avt/8) 6:3, 6:3
Polfinale: Rola B. (Slo) – Neumayer L. (Avt) 4:6, 6:3, 5:7

Preberite tudi:
CH: Rola z uspešno igro do četrtfinala
CH: Blaž Rola nadaljuje pohod v Salzburgu, za polfinale padel še domačin