CH: Lipovšek sezono začel z zmago v Buenos Airesu, Rola začenja proti Portugalcu

Tudi Tomas Lipovšek Puches je novo teniško sezono odprl z zmago. Na turnirju serije Challenger v Buenos Airesu se je skozi kvalifikacijsko sito prebil v glavni del turnirja z nagradnim skladom 37.520 ameriških dolarjev. 

Tomas Lipovšek Puches uspešen v Argentini. (Foto: Instagram)

Tomas Lipovšek Puches sezono 2022 začenja kot 708. igralec sveta, s čimer velja za četrtega najvišje uvrščenega Slovenca na ATP lestvici. V Buenos Airesu je za napredovanje v glavni del turnirja serije Challenger potreboval eno zmago in jo tudi dosegel. Od domačina Nicolasa Elija je bil boljši s 6:2 in 6:3.

V 1. kolu glavnega dela turnirja se bo Lipovšek pomeril proti domačemu povabljencu Valeriu Aboianu, 817. igralcu sveta. V kolikor bo uspešen, ga v 2. kolu po vsej verjetnosti čaka obračun proti 1. nosilcu turnirja, Argentincu Guidu Andreozziju, s katerim bo v Buenos Airesu nastopil v dvojicah.

Rola proti staremu znancu

V noči s torka na sredo se bo prvič v novi sezoni predstavil tudi Blaž Rola, ki je bil v 1. kolu Challenger turnirja v Bendigu prost. Ptujčan bo sezono otvoril proti Portugalcu Gastau Eliasu (217. na ATP lestvici), katerega je doslej premagal na obeh medsebojnih tekmah.

Challenger Bendigo (Avstralija, $58.320, trda podlaga)
1. kolo: Rola B. (Slo/12) – prosto
2. kolo: Rola B. (Slo/12) – Elias G. (Por) [5.1.]


Challenger Buenos Aires (Argentina, $37.520, pesek)
1. kolo kvalifikacij: Lipovšek P. T. (Slo/5) – prosto
2. kolo kvalifikacij: Lipovšek P. T. (Slo/5) – Eli N. (Arg) 6:2, 6:3
1. kolo: Lipovšek P. T. (Slo/Q) – Aboian V. (Arg/WC) [4.1.]

Dvojice
1. kolo: (3)Andreozzi G./Lipovšek P. T. – Lama G./Moreno De Alboran N. [5.1.]