Cerundolo prvi Argentinec po letu 1995 z naslovom na travi

Argentinec Francisco Cerundolo je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP v britanskem Eastbournu z nagradnim skladom 723.655 evrov. V finalu je s 6:4, 1:6, 6:4 premagal Američana Tommyja Paula in postal prvi Argentinec po 28 letih z naslovom na travnatem turnirju.

Nazadnje je to Argentincu uspelo leta 1995 v Nottinghamu, ko je bil najboljši Javier Frana. Kasneje ta korak ni uspel niti kasnejšemu finalistu Wimbledona Davidu Nalbandianu, zmagovalcu odprtega prvenstva ZDA Juanu Martinu Del Potru ter ostalim argentinskim tenisačem.

Cerundolo je moral tako kot Paul pred zadnjim obračunom odigrati še polfinale, v katerem je ugnal Američana Mackenzieja McDonalda, medtem ko je Američan premagal Francoza Gregoira Barrera.

Za 24-letnega Argentinca je bila to druga lovorika na najvišji ravni, potem ko je lani osvojil peščeni turnir v Bastadu. Letos je v finalu Lyona prav tako na pesku izgubil proti Francozu Arthurju Filsu.

Paul, letošnji polfinalist OP Avstralije, je tretjič igral v finalu. Doslej je slavil v Stockholmu pred dvema letoma, februarja letos pa izgubil v finalu Acapulca proti Avstralcu Alexu De Minauru.

* Eastbourne, ATP (723.655 evrov):
– finale:
Francisco Cerundolo (Arg/4) – Tommy Paul (ZDA/2) 6:4, 1:6, 6:4.