Čehinja Vondroušova prva finalistka Wimbledona

Čehinja Marketa Vondroušova je prva finalistka teniškega turnirja v Wimbledonu. V polfinalu je bila prepričljivo boljša od Ukrajinke Eline Svitoline s 6:3 in 6:3.

Štiriindvajsetletna Čehinja se bo v finalu pomerila z zmagovalko dvoboja med lansko finalistko tega turnirja Ons Jabeur iz Tunizije in zmagovalko prvega letošnjega turnirja za grand slam v Avstraliji Arino Sabalenko iz Belorusije.

Za Vondroušovo je tu drugi finale na grand slam turnirjih – 2019 je v Rolandu Garrosu izgubila proti Avstralki Ashleigh Barty, hkrati pa je postala prva nepostavljena igralka po točno 60 letih, ki se je uvrstila v finale Wimbledona. Čehinja je na turnir prišla kot 42. igralka na lestvici WTA.

“Pred dvobojem sem bila zelo živčna, saj sem se zavedala, da je Svitolina odlična igralka, predvsem pa čudovita oseba. Ostala sem zbrana in tudi v drugem nizu, ko sem zapravila vodstvo, nisem spremenila taktike. Zelo sem srečna, sploh ne morem verjeti, kaj mi je uspelo,” je po dvoboju dejala nekdanja prva mladinka na svetu.

Kljub porazu bo All England Club zadovoljna zapustila tudi štiri leta starejša Ukrajinka, ki je pred devetimi meseci rodila hčerko. Z uvrstitvijo v polfinale se bo na lestvici WTA povzpela za približno 50 mest in bo od ponedeljka dalje znova članica najboljših 30 igralk na svetu, 2017 je bila že na tretjem mestu.

* Izid:
– polfinale, ženske:
Elina Svitolina (Ukr) – Marketa Vondroušova (Češ) 6:3, 6:3.