Carreno Busta zmagovalec Montreala

Španski teniški igralec Pablo Carreno Busta je zmagovalec mastersa ATP v Montrealu z nagradnim skladom 5,93 milijona ameriških dolarjev. Triindvajseti igralec s svetovne lestvice je v finalu s 3:6, 6:3 in 6:3 premagal osmega nosilca turnirja, Poljaka Huberta Hurkacza.

Španec, ki ni bil med nosilci v Kanadi, je prišel do svojega prvega naslova na turnirjih elitne serije masters, skupno pa je bila to njegova sedma zmaga na turnirjih ATP. Obenem je postal prvi nepostavljeni zmagovalec turnirja po 20 letih.

“Neverjeten občutek je biti zmagovalec turnirja masters 1000,” je po slavju dejal Carreno Busta: “To je brez dvoma moja največja zmaga kariere.”

“Vem, da smo to sezono zelo trdo delali, zelo pomembno je tudi, da ves čas ohranjamo pozitivno miselnost. To ni moja najboljša sezona. Izgubil sem nekaj dvobojev, ki jih verjetno v drugih sezonah ne bi, a poskušal sem še naprej verjeti v svojo ekipo, vase in v svojo igro,” je še dejal 31-letni igralec, ki je obenem prekinil izjemen niz Hurkacza.

Poljak, sicer deseti igralec z lestvice ATP, ki je lovil svoj drugi naslov na mastersih 1000, je bil pred tem nepremagan v petih finalih, Carreno Busta pa je prekinil ta niz po nekaj več kot uri in tri četrt igre.

* Montreal, ATP (5.926.545 dolarjev):
– finale:
Pablo Carreno-Busta (Špa) – Hubert Hurkacz (Pol/8) 3:6, 6:3, 6:3.