Britanska najstnica izločila olimpijsko prvakinjo iz Tokia

Komaj 18-letna Britanka Emma Raducanu se je prebila v polfinale letošnjega zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku. V Torontu rojena Britanka je v današnjem četrtfinalnem obračunu na kolena položila letošnjo olimpijsko prvakinjo iz Tokia, po uri in 25 minutah je Švicarko Belindo Bencic premagala s 6:3 in 6:4.

Emma Raducanu v polfinalu čaka obračun z zmagovalko zadnjega četrtfinalnega obračuna med Čehinjo Karolino Pliškovo in Grkinjo Mario Sakkari.

V polfinale turnirja z nagradnim skladom 57,5 milijona dolarjev sta se že prebili 19-letna Kanadčanka Leylah Fernandez in drugopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka. Prva je v četrtfinalu izločila Ukrajinko Jelino Svitolino s 6:3, 3:6 in 7:6 (5), druga pa je bila boljša od letošnje zmagovalke odprtega prvenstva Francije v Parizu, Čehinje Barbore Krejčikove, s 6:1 in 6:4.

V moškem delu turnirja sta se v polfinale prebila že Kanadčan Felix Auger-Aliassime po zmagi nad Špancem Carlosom Alcarazom, ki je dvoboj predal v drugem nizu pri zaostanku s 3:6 in 1:3, in drugopostavljeni Rus Danil Medvedjev, ki je bil boljši od Nizozemca Botica Van de Zandschulpa s 6:3, 6:0, 4:6 in 7:5.

Okoli 20. ure naj bi se začel obračun med četrtopostavljenim Nemcem Alexandrom Zverevom in Južnoafričanom Lloydom Harrisom. Prvi lopar na svetu iz Srbije Novak Đoković, ki v New Yorku naskakuje četrto letošnjo zmago, skupno pa rekordno 21. na turnirjih za grand slam, se bo v noči na petek pomeril z Italijanom Matteom Berrettinijem.