Bor Artnak že na svojem drugem profesionalnem WTT turnirju do prve turnirske zmage

Slovenski teniški igralec Bor Artnak je le dober teden dni po tem, ko je dopolnil 18 let, osvojil še svoj prvi profesionalni turnir serije World Tennis Tour. Vso konkurenco je premagal v Sarajevu na turnirju z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev. 

Bor Artnak v Sarajevu do svoje prve profesionalne ITF lovorike.

17. mladinec sveta Bor Artnak je hitro pozabil na nastop na mladinskem Rolandu Garrosu in že na naslednjem turnirju prišel do novega mejnika v svoji teniški karieri. V Sarajevu je šele drugič v karieri zaigral na profesionalnem ITF WTT turnirju in že prišel do svoje krstne turnirske zmage.

Predstavnik Tenis kluba As Litija je na poti do naslova premagal pet tekmecev. Prva dva je premagal v dveh nizih, tretjega po preobratu z 2:1 v nizih, nato pa je sledila še zanj sanjska nedelja. Ker je organizatorjem turnirja v Sarajevu štrene mešalo slabo vreme, so morali v nedeljo izpeljati oba polfinalna obračuna in nato še dvoboj za turnirsko zmago.

Čeprav se je v polfinalu po tesno izgubljenem prvem nizu znašel v težkem položaju, je Artnak še enkrat več našel pot do preobrata, nato pa v finalu z 2:0 v nizih premagal še leto dni starejšega Srba Stefana Popovića (962. na ATP lestvici).

V Sarajevu se je sicer preizkusila cela vrsta slovenskih predstavnikov. V kvalifikacijah so obstali Gal Emeršič Potočnik, Marsel Žnuderl, Jan Kupčič in Tilen Kovač, vse tri kvalifikacijske ovire pa je kot edini preskočil Maj Premzl, ki je nato obstal v 1. kolu. Premagal ga je kasnejši polfinalist Dušan Obradović. 

ITF PRO

WTT M15 Sarajevo
(BIH, pesek, zunaj)

1. kolo: Artnak B. (Slo/JR) – Valsecchi P. (Fra) 6:0, 6:3
2. kolo: Artnak B. (Slo/JR) – Bocchi L. (Ita/8) 7:5, 6:4
Četrtfinale: Artnak B. (Slo/JR) – Rottoli L. (Ita) 1:6, 7:6(5), 6:3
Polfinale: Artnak B. (Slo/JR) – Obradović D. (Srb) 6:7(6), 6:4, 6:3
Finale: Artnak B. (Slo/JR) – Popović S. (Srb) 6:1, 7:5