Blaž Ručigaj: “Kot športnik sem pogrešal tekmovalnost”

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodeloval nekdanji košarkar, zdaj pa teniški navdušenec Blaž Ručigaj. 200 cm visoki Ručigaj je tudi del ekipe Savinjski Tornado, ki bo nastopala v novoustanovljenem ligaškem tekmovanju Seniors organizacije.

Blaz Rucigaj (Foto: Vid Ponikvar / Sportida

 Zavarovalnica Triglav Seniors liga se bo namreč začela 17. maja, med številnimi ekipami v različnih starostnih kategorijah pa je tudi ekipa Blaža Ručigaja. “Format veteranske lige se je spremenil. V Velenju je ta liga zelo zaživela. Igralo se je v kategoriji od 35 do 60 let.  Težava te lige je bila, ker se je igrala sredi tedna in to, da je bilo potrebnih najmanj 6 tekmovalcev. Z novim formatom je zanimanje veliko večje, prejšnja liga se je namreč prijela zgolj na štajerskem koncu. Upam, da bo ta nov format uspešen. V tej naši skupini 40+ je namreč prijavljenih kar 12 ekip,” je dejal Ručigaj, ki se zelo rad udeležuje turnirjev Tenis Slovenije: “Moram pohvaliti Tenis Slovenijo. V zadnjih letih se je veliko naredilo tudi za rekreativni tenis. Največja težava je, da je vse to težko uskladiti časovno. Vsi imamo obveznosti, službene in družinske. In na koncu je res težko organizirati turnir, kjer bi bili vsi zadovoljni. Potrebuješ namreč cel dan, ob tem pa se je potrebno na turnir še odpeljati. Največja ovira je čas. Tudi sam sem namreč organiziral teniški turnir dvojic. In res je težko vsem iti na roko z žrebom in potekom tekmovanja. Tu TS postopa pravilno. Zdaj bomo videli, kako se bo prijela ta liga. Veselim se novega izziva. Upam, da bomo na koncu vsi zadovoljni v tej zgodbi.”

Za konec pa je povedal, zakaj sam uživa v tenisu: “Najprej je tu skrb za zdravje. V zadnjih dveh letih smo živeli v drugih časih, zato je pomembno, da skrbimo za svoje telo. Moramo biti dobro telesno pripravljeni. Prednost turnirjev pa je, da se zberemo igralci iz cele Slovenije, ob tem pa navežeš stike z ljudmi, ki jih prej nisi poznal. Na teh teniških turnirjih je poskrbljeno za zabavo in rekreacijo. To pa šteje največ.”

Še več, tudi o tem, kakšen je bil prehod iz košarkarskega parketa na peščeno igrišče, pa v posnetku.