Blaž Rola s Tunizijcem le še zmago oddaljen od 8. Challenger naslova v dvojicah

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je v Knoxvilleu vse bližje temu, turnir zaključi s turnirsko zmago. To bi mu lahko uspelo v dvojicah, kjer je skupaj z Malekom Jazirijem le še zmago oddaljen od naslova.

Blaž Rola se je v Tennesseeju odlično ujel s Tunizijcem. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Tunizijsko-slovenska naveza je v izjemno napetem zaključku polfinalne tekme strla odpor dvojice Gonzales R./Rungkat C. Po uri in pol igre je bil končni rezultat 6:3, 6:7(6) in 11:9 v korist Maleka Jazirija in Blaža Role. 

Sprva sicer ni kazalo, da bo zmagovalec odločen v tretjem nizu, saj sta Jaziri in Rola dominirala tako v prvem nizu kot tudi večji del drugega niza. Pri vodstvu s 6:3 in 5:4 sta na svoj servis že imela dve zaključni žogici, a je ju nista izkoristili. Tretjo sta zapravila v 12. igri niza, nasprotnika pa sta nato v podaljšani igri izsilila odločilni tretji niz. Tam sta Jaziri in Rola povedla s 7:3, Gonzalez in Rungkat sta rezultat poravnala na 8:8, v samem zaključku dvoboja pa sta bila vseeno bolj zbrana Blaž in Malek.

V finalu, kjer bo Rola lovil svojo 8. turnirsko zmago v dvojicah na turnirjih serije Challenger, se bosta Slovenec in Tunizijec pomerila proti 1. nosilcema turnirja, dvojici Hach H./Reyes-Varela M. Dvoboj se bo v soboto, 13. novembra, pričel ob 17. uri po srednjeevropskem času.

Challenger Knoxville (ZDA, $52.080, trda podlaga), dvojice
1. kolo: Jaziri M./Rola B. – Kadhe A./Roelofse R. 6:3, 4:6, 10:6
Četrtfinale: Jaziri M./Rola B. – (4)Galloway R./Lawson A. 6:2, 6:2
Polfinale: Jaziri M./Rola B. – Gonzales R./Rungkat C. 6:3, 6:7(6), 11:9
Finale: Jaziri M./Rola B. – (1)Hach H./Reyes-Varela M.  [13.11.]


Posamezno
1. kolo: Rola B. (Slo) – Kwiatkowski T. S. (Zda) 6:3, 7:6(5)
2. kolo: Rola B. (Slo) – Altmaier D. (Nem/2) 6:7(3), 4:6