Blaž Rola s Serdarušićem v Umagu že v polfinalu dvojic

Slovenski teniški igralec Blaž Rola te dni uspešno nastopa na turnirju serije ATP 250 v Umagu, kjer si je skupaj z domačinom Ninom Serdarušićem že priigral mesto v polfinalu. V petek se bosta igralca za finalno vstopnico merila proti 2.-postavljeni dvojici. 

Blaž Rola uspešno nastopa v Umagu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Blaž Rola in Nino Serdarušić sta odlično izkoristila povabilo domačih organizatorjev in se z dvema zmagama v Umagu že prebila do polfinala. Če je bila prva zmaga proti dvojici Bortolotti M./Verbeek S. še dokaj pričakovana, pa to zagotovo ne moremo reči za četrtfinalno zmago proti dvojici Escobar G./Nedovyesov A. Ekvadorec in Kazahstanec na ATP lestvici v dvojicah zasedata 51. in 45. mesto, v Umag pa sta prispela kot zmagovalca turnirja serije ATP 250 v Bastadu. Tokrat sta ju Slovenec in Hrvat ugnala s 6:2, 3:6 in 10:8.

V polfinalu se bo slovensko-hrvaška dvojica pomerila proti 2.-postavljeni navezi Duombia S./Reboul F. Francoza sta enkrat letos že nastopila v finalu turnirja serije ATP 250, in sicer na začetku peščene sezone v Cordobi. Kasneje sta dodala še polfinalni nastop v Riu de Janeiru (ATP 500).

ATP 250 Umag
(Hrvaška, pesek, zunaj)

Dvojice
1. kolo: Rola B./Serdarušić N. – Bortolli M./Verbeek S. 4:6, 6:3, 10:8
Četrtfinale: Rola B./Serdarušić N. – Escobar G./Nedovyesov A. 6:2, 3:6, 10:8
Polfinale: Rola B./Serdarušić N. – (2)Doumbia S./Reboul F. [28.7.]