Blaž Rola Američanu vrnil za poraz v Virginiji

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je na turnirju serije Challenger v Tennesseeju ekspresno dobil možnost, da se Thaiju Sonu Kwiatkowskemu oddolži za poraz v Virginiji, in jo tudi izkoristil. 

Blaž Rola tokrat boljši od Kwiatkowskega. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Pred tednom dni je bil v Charlottesvilleu s 7:6(3), 2:6 in 7:5 boljši Thai Son Kwiatkowski, tokrat pa je Blaž Rola zaigral bolje in prišel do skupno tretje zmage na štirih medsebojnih dvobojih proti Američanu. Po uri in pol igre je Ptujčan podaljšani igri drugega niza izkoristil svojo prvo zaključno žogico in postavil končni rezultat 6:3 in 7:6(5).

V prvem nizu Rola nasprotniku ni ponudil niti ene žogice za ‘break’, v drugem pa se je dvakrat odlično znašel kljub zaostanku. Kwiatkowski je povedel s 3:0, Rola ga je ujel pri 4:4. Američanu je znova bolje kazalo v podaljšani igri, ko je povedel s 5:2, a naslednjih pet točk je pripadlo Slovencu, ki si je tako zagotovil napredovanje v 2. kolo.

Naslednji nasprotnik Blaža Role je 2. nosilec turnirja, Nemec Daniel Altmaier. 105. igralec sveta, ki je večji del sezone preživel na peščeni podlagi, se je letos izkazal s prebojem v polfinale turnirjev serije ATP 250 v Umagu in Kitzbuehlu. Nemec je dobil tudi do sedaj edini medsebojni dvoboj, in sicer leta 2019 na peščenem turnirju serije Challenger v Italiji.

PREBERITE TUDI:
Lipovšek v Urugvaju obstal v kvalifikacijah, v ZDA se je žreb poigral z Rolo

Challenger Knoxville (ZDA, $52.080, trda podlaga), posamezno
1. kolo: Rola B. (Slo) – Kwiatkowski T. S. (Zda) 6:3, 7:6(5)
2. kolo: Rola B. (Slo) – Altmaier D. (Nem/2) [10.11.]

Dvojice
1. kolo: Jaziri M./Rola B. – Kadhe A./Roelofse R.


Challenger Montevideo (Urugvaj, $52.080,pesek), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Lipovšek Puches T. (Slo/Alt) – Alvarez N. (Per/2) 6:2, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Lipovšek Puches T. (Slo/Alt) – Villanueva G. (Arg) 3:6, 2:6

Dvojice
1. kolo: Lipovšek Puches T./Londero J. I. – (2)Barrios T./Tabilo A. [10.11.]