Pokal BJK: Kaja Juvan in Tamara Zidanšek s skupnimi močmi strli odpor Avstrijk

Slovenska ženska reprezentanca je v pokalu Billie Jean King v drugem obračunu zabeležila še drugo zmago. Tokrat sta vse tri tekme odigrali Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, ki sta odpor Avstrijk strli težje od pričakovanj. Bilo je 2:1. 

Slovenke v 2. dnevu proti Avstrijkam.

V Antaliji v torek prevladovale zelo vetrovne razmere, ki so igralkam oteževale normalno igranje tenisa. Kaja Juvan se je v prvem dvoboju proti Sinji Kraus odlično znašla in nasprotnico premagala z rezultatom 6:1 in 6:4. Kot druga se je na igrišče podala najvišje uvrščena Slovenka Tamara Zidanšek, ki na tekmi proti Julia Grabher ni uspela upravičiti vloge favoritinje. 198. igralka sveta je tekmo dobila s 6:3 in 6:3.

O zmagovalcu obračuna med Avstrijo in Slovenijo je tako odločala tekma dvojic, kjer je selektor Andrej Kraševec nalogo zaupal najboljšima Slovenkama Kaji Juvan in Tamari Zidanšek. Melanie Klaffner in Sinja Kraus sta se na drugi strani izkazali za zelo žilavi nasprotnici. Avstrijki sta prvi niz dobili s 6:2, a tudi Slovenki se nista predali. Drugi niz, v katerem smo videli kar 7 ‘breakov’, sta dobili z rezultatom 6:4, v tretjem pa delo dokončali s 6:2.

Premora ni

Kaja Juvan je v torek na igrišču preživela 3 ure in pol, Tamara Zidanšek še nekaj minut več. Naporen ritem v pokalu Billie Jean King ne dopušča veliko možnosti za počitek. Že v sredo, 13. aprila, se bodo Slovenke udarile z glavno favoritinjo za končno 1. mesto, reprezentanco Hrvaške. Ta v uvodnih dveh dvobojih še ni izgubila tekme.

Pokal Billie Jean King
1. evro-afriška skupina (Antalija)

Torek, 12.4.

AVSTRIJA : SLOVENIJA 1:2

Sinja Kraus : Kaja Juvan 1:6, 4:6
Julia Grabher : Tamara Zidanšek 6:3, 6:3
Klaffner M./Kraus S. : Juvan K./Zidanšek T. 6:2, 4:6, 2:6


Že odigrano

Ponedeljek, 11.4.

SLOVENIJA : GRUZIJA 2:1

Kaja Juvan – Zozija Kardava 7:5, 6:1;
Tamara Zidanšek – Mariam Bolkvadze 6:3, 6:0;
Falkner/Lovrič – Bolkvadze/Kalašnikova 6:3, 6:7 (5), 4:6