BJK CUP: Do obračuna s Kitajsko nas loči le še dober teden dni

Prihodnji konec tedna bodo vse oči slovenske teniške javnosti in ljubiteljev slovenskega tenisa usmerjene v Velenje, kjer se bo v petek in soboto, 11. in 12. novembra, odvijal polfinalni obračun kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine Pokala Billie Jean King. 

Andrej Kraševec in Kaja Juvan sta pripravljena na dvoboj proti Kitajski. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Proti izjemno močni kitajski reprezentanci, ki premore kar tri igralke iz elitne 60-erice, bodo Slovenijo zastopale Kaja Juvan (88. WTA), Nina Potočnik (281. WTA), Pia Lovrič (519. WTA), Živa Falkner (560. WTA) in Andreja Klepač.

Dekleta potrebujejo tudi vašo pomoč. Vstop na prizorišče je tako v petek kot tudi v soboto prost. 

V Beli dvorani Velenje se bo v petek, 11. novembra, prvi obračun začel ob 15. uri, a v Velenju se bo začelo dogajati že mnogo prej. V sredo, 9. novembra, bo ob 12. uri v Vili Bianca potekala novinarska konferenca, dan kasneje na istem mestu še žreb s prvimi izjavami akterjev obeh ekip pred dvobojem.

Med petkovima obračunoma v središču pozornosti Katarina Srebotnik

Velenjski teniški privrženci bodo ob spremljanju aktualnih slovenskih teniških igralkah v Beli dvorani priča še enemu posebnemu dogodku, ki se bo odvil med obema petkovima posamičnima obračunoma. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol bo ob slavnostni ceremoniji nagovoril zdaj že nekdanjo slovensko teniško zvezdo Katarino Srebotnik, ki je v velenjskem in slovenskem tenisu pustila neizbrisen pečat.

Zmagovalec polfinalnega obračuna kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju svetovne skupine Pokala Billie Jean King bo znan v soboto, 12. novembra, ko bodo odigrani še preostali trije obračuni. Prvi bo na sporedu ob 12. uri.

Obračun pokala Billie Jean King bo potekal v Velenju.