Berrettini zaradi poškodbe odpovedal še nastop v Davisovem pokalu

Italijanski teniški igralec Matteo Berrettini je moral zaradi poškodbe trebušne mišice odpovedati nastop v Davisovem pokalu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Petindvajsetletni Rimljan, ki bi moral z Italijo sestavljati eno najboljših reprezentanc na zaključnem turnirju Davisovega pokala, se je poškodoval na zaključnem mastersu sezone ATP.

Berrettini je v prvem krogu domačega turnirja v Torinu igral proti Nemcu Alexandru Zverevu, izgubil prvi niz, nato pa si poškodoval trebušno mišico in dvoboj predal.

Danes je na družbenih omrežjih sporočil, da mu poškodba ne omogoča igranja na najvišji ravni. “Takšne novice si nikoli ne bi želel objaviti ob koncu moje najboljše sezone v karieri. Nesmiselno je govoriti o tem, kako zahtevni in žalostni so bili zame zadnji dnevi,” je še ob tem zapisal Berrettini.

Italijansko reprezentanco, ki se bo v skupinskem delu pomerila s Kolumbijo in ZDA, bodo tako sestavljali Jannik Sinner, Fabio Fognini, Lorenzo Sonego in Lorenzo Musetti.

Na zaključnem turnirju Davisovega pokala bo v Madridu, Torinu in Innsbrucku igralo 18 najboljših reprezentanc v šestih skupinah. Zmagovalci teh ter dve najboljši drugouvrščeni ekipi bodo nato igrali v četrtfinalu.

Davisov pokal bo na sporedu med 25. novembrom in 5. decembrom, naslov iz leta 2019 pa brani Španija. Lani zaključnega turnirja zaradi pandemije novega koronavirusa ni bilo.