Berrettini v finalu Stuttgarta boljši od Murrayja

Italijanski teniški igralec Matteo Berrettini je v današnjem finalu turnirja ATP v Stuttgartu premagal Britanca Andyja Murrayja s 6:4, 5:7, 6:3. Najboljši britanski igralec tega stoletja tako še naprej ostaja brez osvojenega naslova v letošnjem letu.

Italijan je v Stuttgartu zaigral prvič po turnirju v Indian Wellsu marca, ko je moral na operacijo zapestja. Vrnil se je več kot uspešno in kot deseti igralec sveta osvojil svoj prvi turnir v sezoni ter skupno šestega v karieri. Tri je zmagal na travi, tri pa na pesku. Na travi v Stuttgartu je bil najboljši že leta 2019.

Murray pa je odigral svoj drugi finale letos in bil drugič neuspešen. Tako ostaja pri 46 osvojenih ATP naslovih v svoji karieri. Po operaciji kolka v letih 2018 in 2019 je Britanec padel na 68. mesto na lestvici ATP.

V današnjem finalu je Škotu po izgubljenem prvem nizu sicer uspelo dvoboj izenačiti v drugem, ko je v 12. igri dobil igro na Berrettinijev začetni udarec.

A tretji niz ni šel po načrtih 35-letnega tenisača, ki je takoj izgubil igro na svoj začetni udarec. V nadaljevanju je nato dvakrat prosil za zdravniško pomoč zaradi bolečin v preponi, v deveti igri pa je nato še drugič izgubil svoj servis in dokončno klonil proti devet let mlajšemu nasprotniku.

* turnir ATP, Stuttgart (769,645 evrov)
- finale:
Matteo Berrettini (Ita/2) - Andy Murray (VBr) 6:4, 5:7, 6:3.