Belgijka Kempen osvojila WTT turnir v Murski Soboti in prišla do nove najboljše uvrstitve

S finalnim dvobojem med Magali Kempen in Mario Timofeevo se je na igriščih TK Muska Sobota končal WTT turnir z nagradnim skladom 40.000 ameriških dolarjev. Po dveh zelo izenačenih nizih se je do sedaj največje zmage v karieri veselila 25-letna Belgijka.

Magali Kempen (na fotografiji levo) najboljša v Murski Soboti. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Magali Kempen ima za seboj enega najuspešnejših tednov na dosedanji teniški poti. V Murski Soboti je skupaj zabeležila kar 8 zmag in s ponedeljkom na WTA lestvici tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah prišla do nove najboljše uvrstitve. Postala je 191. igralka sveta, v dvojicah po novem zaseda 159. mesto.

V Murski Soboti je Kempen v polfinalu s 7:5 in 6:4 ugnala krvnico Veronike Erjavec v 2. kolu, Slovakinjo Rebecco Šramkovo, v finalu pa je bila boljša še od Rusinje Marie Timofeeve (222. na WTA). Prvi niz je odločil en sam ‘break’, ki ga je Belgijka pripravila v 12. igri, prav v 12. igri drugega niza pa je tudi dokončala svoje delo.

Od Slovenk je v posamični konkurenci najboljši rezultat uspel Veroniki Erjavec in Živi Falkner, ki sta se prebili do 2. kola, v dvojicah pa se je do četrtfinala uspelo prebiti dvojicama Petelinšek P./Žnuderl A. in Erjavec V./Potočnik N. 

WTT PRO

W40 Murska Sobota
(Slovenija, trda podlaga, dvorana)

Posamezno, finale: Kempen M. (Bel) – Timofeeva M. (Rus) 7:5, 7:5
Dvojice, finale: Dart H./Mitu A. – (4)Kempen M./Knoll X. b.b.

Foto

Celotna fotogalerija (Blaž Weindorfer/Sportida) je na voljo TUKAJ.