Bedeneta ne bo v Davisovem pokalu proti Paragvaju

Slovensko moško teniško reprezentanco 17. in 18. septembra čaka dvoboj v Davisovem pokalu proti Paragvaju, v Portorožu pa zaradi zdravstvenih težav in pomanjkanja treninga ne bo nastopil najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene, so sporočili iz Teniške zveze Slovenije (TZS). Težave ima še vedno tudi Blaž Kavčič in je njegov nastop vprašljiv.

Bedene se po bolezni še ni vrnil na igrišča in še vedno ne trenira. Po tretji operaciji dlani se počasi vrača Blaž Kavčič, ki podobno kot Bedene trenutno tudi še ne trenira. V naslednjih dneh bo znano ali bo sploh lahko pomagal slovenski reprezentanci proti Paragvaju. Selektor Grega Žemlja je tako namesto Bedeneta vpoklical Toma Kočevarja Dešmana.

“Če pogledamo v preteklost, Bedene, Kavčič in Blaž Rola še nikoli niso zaigrali skupaj. Še vedno sem pripravljen, da se zgodi kakšna odpoved zaradi zdravstvenih težav in poškodb. Zaradi odpovedi Bedeneta, sem vpoklical Toma Kočevarja Dešmana. Koliko bo on lahko pomagal ekipi, pa bomo videli. Blaž Kavčič ima težave, tako da lahko tudi na dan tekme pride do kakšne spremembe. Bo pa kmalu jasno, ali bo Blaž sploh lahko nastopil v Portorožu. Reprezentanca se na klasičnem tednu v Davisovem pokalu v Portorožu dobi v nedeljo. Časa za privajanje na razmere bo dovolj. Upam, da bomo lahko opravili kakovostne treninge. Nato pa bo šlo v petek in soboto zares,” je dejal selektor reprezentance Grega Žemlja.

V Portorožu bo lahko računal na Blaža Rolo, Blaža Kavčiča, Bora Artnaka, Sebastiana Dominka in Toma Kočevarja Dešmana: “Artnak in Dominko sta si zaslužila vpoklic v reprezentanco. Spremljam ju na treningih in tudi nekaterih tekmah, tako da ju že kar dobro poznam. Upam, da bosta pokazala pravi odnos in pristop do reprezentance, v prihodnosti bosta namreč nosila glavno breme. Vidim ju namreč kot nosilca te reprezentance v prihodnjih letih,” je v sporočilu TZS dodal Žemlja.

Slovenija je marca lani izgubila v kvalifikacijah za svetovno skupino I proti Pakistanu, žreb v svetovni skupini II pa ji je nato namenil Paragvaj. Zmagovalec tega dvoboja se bo uvrstil v kvalifikacije za svetovno skupino I.