Bedene v Parizu med dvojicami končal v prvem krogu

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je nastope v konkurenci moških dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu končal že v prvem krogu. V navezi s Srbom Filipom Krajinovićem je moral priznati premoč Argentincu Maximu Gonzalezu in Brazilcu Marcelu Melu, ki sta zmagala s 6:4, 6:2.

Dvaintridesetletni Ljubljančan je v Parizu med posamezniki že napredoval v drugi krog, ugnal je Avstralca Christopherja O’Connella s 6:2, 6:4, 6:7 in 6:1. A danes ni bil tako uspešen tudi pri dvojicah.

Naveza Bedene – Krajinović ni imela pravih možnosti v boju s 15. nosilcema. Ta sta v prvem nizu povedla s 4:2 in dovolila približanje na 4:5, a nato po 40 minutah slavila s 6:4. Še manj pa sta tekmecema prepustila v drugem, ko sta prav tako povedla s 3:1 in 4:2 ter nato po uri in desetih minutah zanesljivo prišla do napredovanja.

V današnjem popoldanskem in večernem sporedu bosta v Parizu še dva slovenska nastopa. V prvem krogu posamične konkurence pri ženskah bosta nastopili tako Tamara Zidanšek kot Kaja Juvan; prva bo igrala z Američanko Clare Liu, druga pa z rusko predstavnico Oksano Selehmetovo.