Bedene v Miamiju proti Francozu prišel do niza, do zmage ne

Slovenskemu teniškemu igralcu Aljažu Bedenetu tudi v Miamiju ni uspelo zabeležiti zmage. V 1. kolu turnirja serije ATP 1000 ga je z 2:1 v nizih premagal levoroki Francoz Ugo Humbert.

Aljaž Bedene je zmago Francoza za trenutek postavil pod vprašaj. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Za Aljaža Bedeneta je bil nastop v Miamiju drugi po skoraj osemmesečni odsotnosti. Po tem, ko mu v Indian Wellsu proti Kamilu Majchrzaku ni uspelo osvojiti niza, je bilo tokrat proti Ugu Humbertu drugače. 45. igralcu sveta je Ljubljančan zabil 10 asov, od tega 5 v zanj najboljšem drugem nizu.

Po uri in 20 minutah igre je Bedene rezultat v nizih poravnal na 1:1, v tretjem nizu pa so odločale malenkosti. Humbert je pobegnil na 4:1, a Bedene se je vrnil in v 8. igri niza serviral za izenačenje na 4:4. Prišel je do vodstva s 40:15 in kasneje še ene priložnosti za izenačenje, nato pa je bila za Slovenca usodna prva nasprotnikova žogica za ‘break’ v igri.

V četrtek se bo v Miamiju na igrišče podala še Tamara Zidanšek, ki se bo pomerila proti kvalifikantki Veri Zvonarevi, nekoč že 2. igralki sveta, ki trenutno na WTA lestvici zaseda 117. mesto.

ATP 1000 Miami
(FL, ZDA, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Bedene A. (Slo/WC) – Humbert U. (Fra) 3:6, 6:3, 3:6


WTA 1000 Miami
(FL, ZDA, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Zidanšek T. (Slo/19) – prosto
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/19) – Doi M./kvalifikantka

Dvojice
1. kolo: Jurak Schreiber D./Klepač A. – ?

Že izpadla:
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Zhu L. (Kit) 4:6, 0:3*