Bedene dobil nasprotnika v Miamiju, ugoden žreb za Zidanškovo

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je dobil nasprotnika, proti kateremu se bo pomeril v 1. kolu glavnega dela turnirja serije ATP 1000 v Miamiju. Ljubljančana čaka dvoboj proti 45. igralcu sveta, Francozu Ugu Humbertu. 

Aljaž Bedene se bo na Floridi poizkušal zoperstaviti mlademu Francozu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Glede na to, da je vseh 32 nosilcev v Miamiju v 1. kolu prostih, Aljaž Bedene na papirju ni imel sreče z žrebom. Ta mu je za nasprotnika namenil Uga Humberta, kateremu je le nekaj mest zmanjkalo, da bi na Floridi nastopil kot nosilec.

Kar pa Bedenetu gre na roke, je to, da je 23-letni levoroki Francoz v letošnji sezoni v mizerni formi. Sezono je odprl sanjsko in v uvodni tekmi ATP pokala premagal Daniila Medvedeva, zatem pa je nanizal šest zaporednih porazov. V 1. kolu je končal z nastopi na OP Avstralije, Montpellierju, Rotterdamu in Indian Wellsu.

V Kaliforniji ga je s 6:3 in 6:2 premagal Danec Holger Rune (88. igralec sveta), medtem ko je bil od Bedeneta s 6:1 in 7:5 boljši Poljak Kamil Majchrzak. Za Bedeneta in Humberta bo to prva medsebojna tekma.

Ugoden žreb za Zidanškovo

V ženskem delu turnirja bo Slovenija kljub porazu Kaje Juvan v 1. kolu kvalifikacij imela svojo predstavnico v glavnem delu turnirja. To bo 25. igralka sveta Tamara Zidanšek, ki bo kot 19. nosilka v 1. kolu prosta, v 2. kolu pa jo čaka obračun proti Japonki Misaki Doi ali kvalifikantki. V Indian Wellsu je Zidanškova z nastopi končala v 1. kolu, kjer jo je zaustavila Hrvatica Petra Martić. 

ATP 1000 Miami
(FL, ZDA, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Bedene A. (Slo/WC) – Humbert U. (Fra)


 

WTA 1000 Miami
(FL, ZDA, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Zidanšek T. (Slo/19) – prosto
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/19) – Doi M./kvalifikantka

Dvojice
1. kolo: Jurak Schreiber D./Klepač A. – ?

Že izpadla:
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Zhu L. (Kit) 4:6, 0:3*