Becker o Đokoviću: Z leti se je naučil igrati tenis na travi

Po mnenju nemške teniške legende Borisa Beckerja se ni mogoče izogniti Novaku Đokoviću, ko beseda nanese na tenis in ugibanja o glavnem favoritu za zmago v Wimbledonu. Čeprav trava na začetku kariere ni bila nujno njegova najljubša površina, se je z leti naučil igrati tudi tenis na travi,” je Becker o Srbu dejal za nemško tiskovno agencijo dpa.

“V Wimbledonu je zmagal že sedemkrat, kot nakazuje število naslovov je Wimbledon zdaj njegov najljubši turnir po Avstraliji,” je še dejal sloviti Nemec, ki je nekaj časa deloval kot svetovalec in trener v ekipi srbskega teniškega zvezdnika.

Đoković je v Melbournu slavil desetkrat. Od zmage na odprtem prvenstvu Francije v Parizu v začetku junija je s 23 naslovi rekorder med posamezniki po številu osvojenih naslovov na turnirjih za grand slam.

Šestintridesetletni Beograjčan je v Wimbledonu neporažen že 28 dvobojev. Na klasiki na travi je slavil že v letih 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 in 2022.

Več naslovov v Wimbledonu je osvojil zgolj Roger Federer, od lani teniški upokojenec, in sicer osem.

Wimbledon je bil leta 2020 odpovedan zaradi pandemije koronavirusa. “Še zlasti v zadnjih letih je bil izjemno močan v Wimbledonu,” je Đokovića pohvalil 55-letni Becker, ki je tudi sam trikrat osvojil svoj najljubši turnir.

Becker je bil najmlajši zmagovalec na sveti travi v Wimbledonu med moškimi posamično, leta 1985 je najbolj prestižni teniški turnir na svetu in pokal z majhnim kovinskim ananasom na vrhu osvojil kot najstnik pri 17 letih.